Τα αίσχη, που σημειώθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη διαιτησία στο τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ, θα μπορούσαν πολύ άνετα να ξενερώσουν την ΚΑΕ Ολυμπιακός και αγανακτισμένοι οι άνθρωποι που την διοικούν, να πουν...



...την επόμενη μέρα πως φεύγουν, πως αποχωρούν, αηδιασμένοι από την καφρίλα ορισμένων, που έβαλαν την "τρέλα" τους πάνω από την ομάδα στον τέταρτο τελικό στο Φάληρο. Οι Παναγιώτης & Γιώργος Αγγελόπουλος, δείχνουν σαφώς ενοχλημένοι από την αρνητική συμπεριφορά του κόσμου, αλλά και από το παρασκήνιο στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, καθώς βλέπουν την επένδυση τους να μην έχει τον απαραίτητο σεβασμό. Ο ουσιαστικός στόχος της χρονιάς, το πρωτάθλημα, χάθηκε και γι' αυτό, βέβαια, έχουν ευθύνες και οι βασικοί πρωταγωνιστές, δηλαδή οι παίκτες με το προπονητικό τιμ.

Έστω και αργά κατάλαβαν

Η εικόνα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, να κάνει βόλτες στο ΣΕΦ, παρακαλώντας (!) τον κόσμο να ηρεμήσει, ώστε να διεξαχθεί το παιχνίδι, προκαλεί θλίψη. Απαρηγόρητη η ερυθρόλευκη διοίκηση, αποχώρησε από το γήπεδο λίγο πριν διακοπεί οριστικά ο αγώνας, σαφώς ενοχλημένη απ' όσα είδαν τα μάτια της τις τελευταίες μέρες. Αμέσως, κυκλοφόρησαν φήμες πως η οικογένεια σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΚΑΕ, ώστε να ασχοληθεί με το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Όμως, η αγάπη των Αγγελόπουλων για τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ, είναι τεράστια και δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. "Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό" και τα αδέλφια έχουν πεισμώσει. Απλά, έστω και αργά, κατάλαβαν, διαπίστωσαν, κάποια πράγματα, με πρώτο απ' όλα πως το πρωτάθλημα δεν παίζεται μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός. Οι Πειραιώτες πρέπει να πατήσουν πόδι στη ΚΕΔ, αλλά αυτό χρειαζόταν να γίνει στην έναρξη της σεζόν, όχι στο τέλος της. Μήνα Ιούνη, μετά το τέλος του τρίτου τελικού, ήταν πολύ αργά.

Η χρονιά δεν είναι επιτυχημένη

Σαφώς και η φετινή χρονιά ξεκίνησε, έχοντας μεγάλες προσδοκίες. Ο Ολυμπιακός έκανε αναμφισβήτητα βήματα προόδου, καθώς κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, έφτασε στον τελικό του Final-4 στο Παρίσι, όπου έχασε το τρόπαιο από την Μπαρτσελόνα, αλλά χάθηκε για ακόμη μια φορά ο σημαντικότερος τίτλος της περιόδου, το πρωτάθλημα. Η σεζόν χαρακτηρίζεται καλύτερη από τις προηγούμενες, αλλά σε καμία περίπτωση επιτυχημένη. Ο υπερήφανος κόσμος των ερυθρολεύκων, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την 2η θέση στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό η διοίκηση θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Κανείς δεν πρέπει να κολλάει σε πρόσωπα. Η ουσία είναι η επιστροφή των Πειραιωτών στη κορυφή της Α1 και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αξιολογηθούν πράγματα και καταστάσεις από την αρχή, όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός ομάδας.

Αξιολόγηση σε πρόσωπα

Κάνει ο προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης και το επιτελείο του (Μανουσέλης, Μαρμαρινός, Τόμιτς); Αν δεν κάνουν, ας φύγουν και ας έρθoυν άλλοι στην θέση τους, σαφώς καλύτεροι από τους προηγούμενους. Αξίζουν κάποιοι παίκτες να παίρνουν τόσα πολλά χρήματα με βάση την προσφορά τους στην ομάδα μέχρι στιγμής; Μήπως χρειάζονται μερικοί μείωση αποδοχών για να βάλουν μυαλό; Ποιοί πρέπει να μείνουν, ποιοί πρέπει να φύγουν; Πού υστερεί η ομάδα; Σε ποιές θέσεις χρειάζεται ενίσχυση. Είναι σωστή η επιλογή του Νίκου Μπουντούρη στο πόστο του Διευθυντή Αγωνιστικού Τμήματος; Έχει βοηθήσει σε κάτι ουσιαστικό; Μήπως πρέπει κάποια καίρια πόστα στο τμήμα μπάσκετ να τα αναλάβουν άνθρωποι με πυγμή, όπου μπορούν να χειριστούν καλύτερα κάποια θέματα; Ο Ολυμπιακός είναι μαγαζί γωνία και κανείς δεν χρειάζεται να παρακαλεί κανέναν. Οι άλλοι πρέπει να παρακαλάνε για να έρθουν ή να μείνουν στον σύλλογο.

http://www.redplanet.gr/

 
Top