Μέχρι τώρα, έναν «Θύμιο» γνωρίζαμε. Τον αξεπέραστο «βλάχο» του Κώστα Χατζηχρήστου. Άντε και έναν δεύτερο, για τους πιο παλιούς, τον μακαρίτη Θύμιο Καρακατσάνη, έναν «μετρ» της αριστοφανικής κωμωδίας.

Τον τελευταίο καιρό, γνωρίσαμε και έναν έτερο Θύμιο, τον Θύμιο Γεωργόπουλο, πρώην «ταμία» του ΣΥΡΙΖΑ και νυν και αεί διαπρύσιο κήρυκα της διαγραφής Κασσελάκη, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από προσώπου γης, αν γίνεται.

Τι να σχολιάσεις; Έτσι όπως κατάντησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για «Θύμιους» και λοιπούς καρατερίστες ηθοποιούς της κακιάς ώρας έγινε.

Με μια σημαντική διαφορά όμως. Οι παλιοί καρατερίστες της μικρής οθόνης ήταν άνθρωποι ανιδιοτελείς και άδολοι. Για τους καινούργιους, «αμφιβολίες στο μυαλό μου έρχονται πολλές» που λέει και το τραγούδι. 

Ο λόγος; Ο σύντροφος Θύμιος Γεωργόπουλος δεν νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς κόμμα του, «αίμα» του και γι’ αυτό θέλει να τον απολυμάνει από τα αστικά μικρόβια τύπου Κασσελάκη. Τον νιώθει οικογένεια, με τη μορφή της «οικογενειακής επιχείρησης».

Όλη η οικογένεια του συμπαθέστατου Θύμιου προσφέρει δουλειά στον ΣΥΡΙΖΑ. Έναντι μισθού βέβαια, γιατί αριστεροί μπορεί να είμαστε, κορόιδα δεν είμασθε. Σχεδόν όλη η οικογένεια είναι διορισμένη στον ΣΥΡΙΖΑ και τις «παραφυάδες» του.

Ο γιος Π., από το 2023, δουλεύει στο Ινστιτούτο Πουλαντζά (έρμε Νίκο…) με συνολικές αποδοχές 1.560 ευρώ τον μήνα.

Η κόρη του Θύμιου Ι. δίνει τον δικό της αγώνα από τα χαρακώματα του ρ/σ «Στο Κόκκινο», από το τμήμα μάρκετινγκ, έναντι αμοιβής 1.180 ευρώ τον μήνα.

Αλλά και η ευρύτερη οικογένεια «πρώτοι στους… διορισμούς, πρώτοι στον αγώνα». Η αδελφή της γυναίκας του Θύμιου, η Π.Κ. δίνει τα πάντα για την αριστερά από το Τμήμα Καθαριότητας έναντι 1.928 ευρώ τον μήνα.

Αυτά μας μετέφεραν, αυτά σας αναφέρουμε κι εμείς σαν ένα τμήμα της ανεπανάληπτης αγωνιστικής προσφοράς του σύντροφου Θύμιου… Για τα ιδεώδη του σοσιαλισμού, της αριστεράς και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Έναντι κάποιας λογικής αμοιβής πάντοτε. Με συντροφικούς χαιρετισμούς και «στην υγειά» των κορόιδων.


Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
 
Top