Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας συνεχίζεται η δίκη για την καταστροφική πλημμύρα, που προήλθε από την κακοκαιρία «Ιανός» στην Καρδίτσα και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.
Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα κατηγορούμενους που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση πλημμυρών από αμέλεια, δήλωσε στην απολογία του πως έχει τη συνείδησή του ήσυχη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για έργα της Περιφέρειας σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία αλλά πέταξε το μπαλάκι σε άλλες αρχές, όπως η αποκεντρωμένη διοίκηση και υπουργεία, για απόρριψη ή καθυστερήσεις στην υλοποίηση προτάσεων.
Αναγκασμένος να τοποθετηθεί για τα άτυχα θύματα ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της γυναίκας, που σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε, θα μπορούσε να αποτραπεί από την... αστυνόμευση, ότι ο κτηνοτρόφος, που βρέθηκε νεκρός κοντά σε ποιμνιοστάσιο, οδηγήθηκε στον θάνατο λόγω της αγάπης για τα ζώα του και ότι ήταν "ατυχές" το περιστατικό κατά το οποίο κάτοικος σκοτώθηκε, επειδή κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του εξαιτίας κατολίσθησης.
Αναφερόμενος στην περσινή κακοκαιρία Ντάνιελ και στο πόρισμα ολλανδικής εταιρείας για τη Θεσσαλία είπε ότι έπρεπε να έρθει μια μεγαλύτερη καταστροφή και να προταθούν τα έργα που είχαμε προτείνει από ξένους, προκειμένου να δρομολογηθούν.
 
Top