Γράφει η Μαίρη Μπενέα

Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, δηλαδή το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, διεκδικεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με επίσημο αίτημα, το οποίο υπεβλήθη εγγράφως στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας.
 
Μάλιστα χθες, ο Πρέδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης συναντήθηκε, για το θέμα αυτό με το Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕνΔΕ «έχει εκλείψει ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης επιδομάτων εορτών και αδείας, πρέπει να θεωρηθεί ότι, έχει εκλείψει, μετά την είσοδο της χώρας στη "μεταμνημονιακή εποχή". Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στο Δημόσιο. 

Αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων, που δόθηκαν σε σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές. Το αίτημα μας είναι δίκαιο και απαιτείται μιά ευρύτερη κοινωνική στήριξη του», αναφέρει η ΕνΕ, ενώ καταλήγει ότι, ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.
 
Top