Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την απόφασή της να αγοράσει με δημόσιο χρήμα για λογαριασμό του υπουργικού της γραφείου δύο περσικά χαλιά από τη Δέσποινα Μοιραράκη έναντι 17.980 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, επιχειρεί η Όλγα Κεφαλογιάννη...Η υπουργός Τουρισμού μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το υπουργείο, υποστηρίζει ότι η «ανανέωση» ήταν επιβεβλημένη, καθώς υποδέχεται «πρόσωπα από όλο τον κόσμο».
Μάλιστα η Όλγα Κεφαλογιάννη σημειώνει τα δύο χαλιά ύψους 17.980 ευρώ, θα βοηθήσουν στην «προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».
Υπενθυμίζεται ότι στο δημόσιο έγγραφο της αγοράς των δύο χαλιών έναντι 17.980 ευρώ υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε χαλιού και συγκεκριμένα:
1) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².
2) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².
Όπως φαίνεται λεφτά υπάρχουν για την Όλγα Κεφαλογιάννη, εφόσον βέβαια η δαπάνη βαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού:
«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής:
Το Υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν Υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία.
Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.
Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».