Νέο περιστατικό, χαρακτηριστικό της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας: στην Τήνο, εν μέσω Δεκαπενταύγουστου και με το νησί γεμάτο προσκυνητές και τουρίστες, στο Κέντρο Υγείας του νησιού δεν υπήρχε γιατρός ειδικός για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Οικογένεια από τα Γιαννιτσά που βρεθηκε για τη μεγάλη θρησκευτική εορτή στο νησί και επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας διαπίστωσε ότι ο μόνος ιατρός που εφημέρευε στον υγειονομικό σχηματισμό Τήνου ήταν ένας … μικροβιολόγος.
Η οικογένεια αναχώρησε άρον άρον καθώς το πρόβλημα της έφηβης κόρης δεν ήταν τόσο σημαντiκό, αλλά παρατήρησε ότι ο άτυχος υγειονομικός είχε να αντιμετωπίσει – άγνωστο πώς – πολύ πιο επείγοντα περιστατικά.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, που γνωστοποίησε την «καταγγελία φιλικής οικογένειας» στο Χ, ειρωνεύεται στην ανάρτηση της τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, αναφερόμενη στο  νοσοκομείο της Κω, όπου γυναικολόγος υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει οξύ έμφραγμα του μουοκαρδίου:
«Κύριε υπουργέ…παρακολούθησα αυτές τις ημέρες την φιλότιμη προσπάθεια σας να εξηγήσετε στους αδαείς την καθοριστική συμβολή της Μαιευτικής στα εμφράγματα.. Εύγε για την εφευρετικότητα της επιχειρηματολογίας σας καθώς και για την ευγενική συμβολή σας στην ψυχαγωγία των Ελλήνων.. »
Οι γνωστοί της, γράφει η βουλευτής, «προσέφυγαν χθες 18/8 στις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας του νησιού για ένα μάλλον απλό πρόβλημα υγείας της έφηβης κόρης τους και ζήτησαν από τον αγροτικό ιατρό να μιλήσουν με ειδικό, έστω και γυναικολόγο..
..Ω του θαύματος, στο νησι της Παναγίας και στο peak των επισκεπτών, ο μόνος ειδικος που εφημέρευε στον υγειονομικό σχηματισμό Τήνου ήταν ένας…μικροβιολόγος».
Παρατηρητές του συστήματος υγείας, ειρωνεύονταν ότι μετά τον γυναικολόγο και μικροβιολόγο, οι επόμενες εφημερεύουσες ειδικότητες που θα προσφέρει τους πολίτες ο κ. Γεωργιάδης είναι ο οφθαλμίατρος και κατόπιν ο…κτηνίατρος!

 
Top