Ομάδες Ρομά κυκλοφορούν γύρω από τα σπίτια που κάηκαν και επιχειρούν να κάνουν πλιάτσικο.
Το STAR έφερε στο φως βίντεο ντοκουμέντο με Ρομά που μπήκαν σε αυλή σπιτιού και έκλεβαν ό,τι έβρισκαν.
Αστυνομικοί κατάφεραν από το βίντεο να ταυτοποιήσουν τους δράστες ενώ συνέλαβαν επ' αυτοφώρω έναν 46χρονο που φόρτωνε στο φορτηγάκι του αντικείμενα που είχε κλέψει.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές και μέχρι στιγμής έχουν κάνει 17 προσαγωγές.
Στο βίντεο καταγράφεται ένας Ρομά να πηδά μέσα στην περιφραγμένη αυλή. Η περιοχή γύρω έχει πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο ιδιοκτήτης είδε από την κάμερα ασφαλείας τον διαρρήκτη να κλέβει πράγματα από την αυλή του. Αμέσως ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Τη μέρα της μεγάλης φωτιάς πήγαν με ταξί για να κλέψουν

Σύμφωνα με το STAR, τη μέρα της κολάσεως τέσσερις Ρομά έφτασαν με ταξί στα βόρεια προάστια και ξεκίνησαν να κάνουν βόλτες στα σπίτια. Αστυνομικοί τους εντόπισαν και αμέσως τους έκαναν προσαγωγή. Όταν τους ρώτησαν γιατί πήγαν με ταξί στο σημείο της φωτιάς, πήραν την απάντηση:
"Να, για να βοηθήσουμε ήρθαμε. Όχι για να κλέψουμε κύριε αστυνόμε".
Τέσσερις άλλοι έκαναν βόλτες με ένα φορτηγάκι δήθεν ότι πουλούσαν φρούτα, όταν γύρω τους χανόταν ο κόσμος από τη φωτιά. Στελέχη της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τους είδαν και τους έκαναν προσαγωγή προκειμένου να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους.
 
Top