Πριν από κάμποσες ημέρες το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά έκανε γνωστό ότι επαναφέρει σε ισχύ κάποια από τα μέτρα για την προστασία από τον Covid που είχαν ατονήσει το τελευταίο διάστημα. Αυτό, όπως αποδείχθηκε συνέβη αφού πρώτα ο διοικητής και κάποια μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ακολούθησε καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ότι η διασπορά του ιού συνέβη κατά τη διάρκεια επίσκεψης γνωστής ηθοποιού, η οποία έκανε βόλτα στα διάφορα τμήματα του νοσοκομείου, συνοδεία του διοικητή.

«Σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής που νοσηλεύονται ασθενείς με ανοσοκαταστολή ο διοικητής του νοσοκομείου περιέφερε γνωστή ηθοποιό στα τμήματα του νοσοκομείου που φορούσε μάσκα. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ήταν θετική στον κορονοϊό. Βγάλενα και φωτογραφία χωρίς μάσκα. Τις επόμενες μέρες ο διοικητής νοσούσε με κορονοϊό, φυσικά και άλλο προσωπικό. Ευτυχώς δεν υπήρξε μετάδοση στους ασθενής», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προκαλώντας εύλογες απορίες και ανησυχίες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Τετάρτης η Βάνα Μπάρμπα -αυτή ήταν η ηθοποιός- απάντησε στην καταγγελία.

«Ήμασταν με τις μάσκες συνέχεια και μετά από 2-3 μέρες που προσπάθησα να κάνω άλλο ένα ραντεβού για προσωπικές εξετάσεις είχα βγει ήδη θετική στον κορονοϊό. Θα μπορούσα κι εγώ να έχω κολλήσει στο νοσοκομείο. Άρα πώς μπορεί να κατηγορούμαι εγώ που παντού είχαμε μάσκα;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μας έχει δει, στο Ογκολογικό, θα ήταν τόσο ανήθικο για μας.

Παρακαλώ θα ήθελα να με αφήσουν έξω από τις κόντρες. Ποιος κόλλησε ποιον κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Βγάλαμε τη μάσκα την ώρα που ήμασταν οι δυο μας στο γραφείο του διοικητή και βγάλαμε μια προσωπική φωτογραφία», κατέληξε στις δηλώσεις της η Βάνα Μπάρμπα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 
Top