Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών.
Ομάδα επτά δραστών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φτάνουν στο σημείο πεζή και εκτοξεύουν τις βόμβες μολότοφ, μία εκ των οποίων μπαίνει στο αυτοκίνητο του αστυνομικού φρουρού που βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού. Το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες και ο αστυνομικός τραυματίστηκε.


Η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες, ψάχνουν το δρομολόγιο των δραστών
Η επίθεση που έγινε τα ξημερώματα προβληματίζει και εγείρει ζητήματα ασφαλείας.
Οι δράστες φαίνεται ότι ήταν καλά οργανωμένοι. Παρακολουθούσαν τις κινήσεις του 42χρονου αστυνομικού ο οποίος ήταν με πολιτικά και όταν τον είδαν να μπαίνει στο συμβατικό όχημα εκτόξευσαν τις βόμβες μολότοφ και εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν πεζή από το δασάκι. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κατάφεραν να φτάσουν έξω από το σπίτι της ανωτάτης δικαστικού και στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του 42χρονου αστυνομικού.
«Είδα το αυτοκίνητο να καίγεται. Δεν είδα κανέναν, είχα πάθει πανικό με τις φωτιές. Ήμουν σίγουρη ότι θα καεί το σπίτι μου. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Από ό,τι άκουσα πρέπει να ήρθαν από το δασάκι», ανέφερε γειτόνισσα στο Mega.

«Ένιωθα να καίγομαι», λέει ο τραυματίας αστυνομικός
Ο 42χρονος αστυνομικός υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε πρόσωπο και χέρια. Σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του, καθώς βγήκε γρήγορα από το αυτοκίνητο και ειδοποίησε τους συναδέλφους του.
«Εμφανίστηκαν ξαφνικά, τρέχοντας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, πετούσαν τις αναμμένες μολότοφ και από το ανοιχτό παράθυρο κάποιες έπεσαν στο εσωτερικό και εγώ ένιωθα να καίγομαι στα χέρια και το πρόσωπο. Βγήκα όσο μπορούσα πιο γρήγορα από το αυτοκίνητο και οι δράστες συνέχισαν να τρέχουν για να εξαφανιστούν. Οι φλόγες επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα στο αυτοκίνητο και στα δέντρα», ανέφερε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του, λίγο μετά την επίθεση, σύμφωνα με το Open.
 
Top