Ανέβηκαν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ, καθώς τουλάχιστον δέκα στελέχη του κόμματος άσκησαν σκληρή κριτική στον πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Όλα δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε εσωκομματικές εκλογές μέσα στο στο 2024 καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι στην θυελλώδη κοινή συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ. Ιστορικά στελέχη του κόμματος μίλησαν με μελανά χρώματα κατά του Νίκου Ανδρουλάκη καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις χαμηλές πτήσεις του κόμματος στις Ευρωεκλογές.

Οι Κώστας Σκανδαλίδης, Πέτρος Ευθυμίου, Παύλος Γερουλάνος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Φίλιππος Σαχινίδης κ.α. άσκησαν σκληρή κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη, πιέζοντας για εσωκομματικές εκλογές και μάλιστα μέσα στο 2024.

Εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στην Κοινή Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Σκληρή κριτική στο ίδιο μήκος κύματος δέχθηκε και από τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Μάλιστα, ο Φίλιππος Σαχινίδης, είπε κατά τη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ ότι «η λειτουργία του κόμματος, είναι Κιμ Γιονγκ Ουν»…

Στον απολογισμό του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αρρυθμίες, και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι υπό την ηγεσία του το ΠΑΣΟΚ βγήκε από το τέλμα. «Να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε» είπε.

«Όλες μου οι επιλογές ήταν αξιακές διότι έχω πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα. Έφτασα Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής με τις δικές μου δυνάμεις και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι» είπε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Επειδή η παράταξη έχει πονέσει πολύ από τυχοδιωκτισμούς αλλά και παιχνίδια παρασκηνίου, πρέπει να έχουμε ιστορική μνήμη και να θυμόμαστε ότι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ έχει πολεμήσει και έχει πολεμηθεί πολλές φορές από τον καθεστωτισμό και τη γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ. Όποτε νίκησε η ψυχή του ΠΑΣΟΚ με την αυτονομία, το πάθος, τις αξίες και τις ιδέες της, πήγε μπροστά. Όποτε ηττήθηκε, οι παλαιότεροι γνωρίζουν τι συνέβη» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τόνισε πως: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες αλλά όχι να γίνεται και μια καθολική απαξίωση μιας ανοιχτής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας το κόμμα έφτιαξε ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με θεματικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αλλά αυτοί οι οποίοι σήμερα ψέγουν το πρόγραμμα, επί τέσσερις μήνες δεν έστειλαν ούτε ένα email για τον τομέα τους».

«Για μένα η ενότητα δεν είναι μόνο λόγια, ούτε διακηρύξεις, είναι κουλτούρα. Όταν φεύγει η λέξη, είναι σφαίρα. Δε γυρνάει πίσω. Σήμερα λοιπόν, – κατά κάποιους – η άνοδος κατά 5% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές είναι ήττα! Η άνοδος κατά 4% από τις εθνικές εκλογές του 2019 είναι ήττα!» υπογράμμισε.

«Το να προσπαθείς μία εβδομάδα τώρα με κάθε τρόπο να πάρεις τον προβολέα από τον μεγάλο ηττημένο, που θα έπρεπε να απολογείται, για μένα είναι τυχοδιωκτισμός. Δηλαδή δεν μπορούσαμε να τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά εδώ σήμερα; Είναι τυχοδιωκτισμός. Ούτε δύο ώρες δεν επέτρεψαν κάποιοι να μπει προ των ευθυνών του ο Μητσοτάκης» σημείωσε.
 
Top