Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 
Απολογίες που τείνουν προς το σενάριο που εξέταζαν για πολλές εβδομάδες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έδωσαν οι συλληφθέντες για τον άγριο ξυλοδαρμό εθελοντών στην Πάρνηθα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί από την πρώτη στιγμή ερευνούσαν κατά πόσο το συμβάν σχετίζεται με διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ήξεραν ότι ένα από τα θύματα είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν για κατοχή παράνομων ουσιών σε επαρχιακή πόλη.

 Οι νεαροί Έλληνες, ηλικίας 22 και 23 ετών, φέρονται να ανέφεραν στις απολογίες τους ότι το επεισόδιο στο βουνό οφείλεται σε διαφορές για ναρκωτικά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες για την επίθεση υποστήριξαν ότι είχαν πάει στην Πάρνηθα για να αγοράσουν ναρκωτικά από τους εθελοντές, οι οποίοι τους παρέδωσαν τις ουσίες.

Ωστόσο, όπως φέρονται να περιέγραψαν, η ποσότητα ήταν μικρότερη από τη συμφωνημένη, με αποτέλεσμα να πληρώσουν για τα ναρκωτικά ποσό που δεν αντιστοιχούσε στην ποσότητα που παρέλαβαν. Έτσι, σύμφωνα πάντα με την απολογία τους, θεώρησαν ότι οι εθελοντές τους κορόιδεψαν και επέστρεψαν για να τους επιτεθούν.

Παράλληλα, έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μετά από σχετικό αίτημα στη Δικαιοσύνη. Από την έρευνα αυτή προέκυψαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων από τις οποίες ανέκυψε το συμπέρασμα ότι οι κατηγορούμενοι είναι φίλοι μεταξύ τους και ότι προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες.

Οι εθελοντές που δέχτηκαν την επίθεση δεν είναι κατηγορούμενοι και πλέον η Εισαγγελία είναι που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθεί ή όχι δίωξη σε βάρος τους. Η Αστυνομία πάντως έκρινε ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε δεν ήταν αρκετά για να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους. Εντούτοις αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι το μέλλον τους θα το κρίνει πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχει διαβιβαστεί το σύνολο της δικογραφίας.
Το χρονικό

Τα θύματα της επίθεσης, μέλη εθελοντικής οργάνωσης, διανυκτέρευσαν στην περιοχή Κρύα Πηγή της Φυλής, όπου δραστηριοποιούνταν στον καθαρισμό της περιοχής. Περίπου 01:30’ στο σημείο προσέγγισαν επτά άνδρες, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δυο από τους εθελοντες, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, χρώματος κόκκινου και λευκού οι οποίοι αρχικά συνομίλησαν με τα άτομα και έπειτα απομακρύνθηκαν.

Στη συνέχεια, μετά από δέκα λεπτά περίπου, αφού οργανώθηκαν, επέστρεψαν όλοι στο σημείο, έχοντας αποφασίσει να επιτεθούν. Συγκεκριμένα στον έναν (32 ετών) επιτέθηκαν με μαχαίρι, με το οποίο τον τραυμάτισαν τρεις φορές στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο φορές στο αριστερό μπράτσο, ενώ του προκάλεσαν κάταγμα στη μύτη και πολλές εκδορές σε όλο του το σώμα.

Στον δεύτερο (33 ετών) επιτέθηκαν με γροθιές στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον στο δεξί του μάτι. Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι στα προαναφερθέντα οχήματά τους. Όλοι ήταν ηλικίας περίπου 20 έως 23 ετών, ανέφεραν ότι είναι από το Μενίδι, ενώ ένας από αυτούς μιλούσε ρωσικά.
 
Top