Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ Η ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ...

Ακριβώς ένα χρόνο πριν,  3-6 Μαϊου 2023, πραγματοποιήθηκε  στη Ρόδο  το "21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού" με εξαιρετικά Επιστημονικά και Οργανωτικά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, έλαβε χώρα διαδικτυακή ψηφοφορία για το εάν πρέπει επιτέλους η Μαστολογία να καθιερωθεί ως  Ανεξάρτητη Ειδικότητα.  Στην ανωτέρω διαδικασία, συμμετείχαν 47 χώρες και με ποσοστό 94% αποφασίστηκε η Μαστολογία να καθιερωθεί ως Ανεξάρτητη Ειδικότητα. Στο τέλος του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας, κ. Schlomo Schneebaum, μου ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. της ανωτέρω Εταιρείας, μου αναθέτει λόγω της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης του Συνεδρίου, να ξεκινήσω το θέμα της σύστασης της Ειδικότητας της Μαστολογίας από την Ελλάδα, με το Υπουργείο Υγείας.  Απευθύνθηκα στον τότε νέο  Υπουργό Υγείας, ο οποίος  με  ενημέρωσε ότι θα πρέπει για το συγκεκριμένο ανωτέρω θέμα, να του εισηγηθεί  ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ.  

Αποτάνθηκα στον Πρόεδρο του  ΚΕΣΥ και τον ενημέρωσα πλήρως για το εν λόγω  θέμα. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, στον ανωτέρω Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, επί  7 μήνες  δεν υπήρξε εισήγηση προς τον  Υπουργό.  Στην πορεία, ο Υπουργός Υγείας άλλαξε και ο νέος Υπουργός ενημερώθηκε και αυτός πλήρως από εμένα, για  την απόφαση της καθιέρωσης της Μαστολογίας ως Ανεξάρτητης Ειδικότητας.  Και ο νέος Υπουργός, με ενημέρωσε ότι η υλοποίηση του ανωτέρω θέματος υπάγεται στην εισήγηση του Προέδρου του ΚΕΣΥ!!!  

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, εκτός από τον δαίμονα του τυπογραφείου, υπάρχει και ο δαίμονας της γραφειοκρατίας. Ως εκ τούτου, δεν έχει δοθεί  επί ένα έτος καμία εισήγηση στους δυο διατελέσαντες Υπουργούς Υγείας από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Πρόεδρο του ΚΕΣΥ και η  Ελλάδα χάνει την πρωτιά, αφού το θέμα φεύγει από την Ελλάδα και πάει σε άλλη χώρα. 

Η Δρ ΛΥΔΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ -ΜΟΥΖΑΚΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ



 
Top