Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να αποδώσει την ακρίβεια... κάπου και αυτή την φορά καταλόγισε την ευθύνη για τις τιμές στο...βάρος του ζώου
Αίσθηση προκάλεσε η εξήγηση που έδωσε ο Κώστας Σκρέκας για τους λόγους για τους οποίους η τιμή του αρνιού φέτος το Πάσχα είναι τσιμπημένη.
Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο βάρος του αρνιού.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να αποδώσει την ακρίβεια... κάπου και αυτή την φορά καταλόγισε την ευθύνη για τις τιμές στο... βάρος του ζώου.
Επιτέλους- θα προσθέσουμε- απάντησε κάποιος... «υπεύθυνα».
Ακολουθεί η... οικονομική ανάλυση:
«Ένα αρνί από ένα αρνί ή ένα αμνοερίφιο από ένα άλλο έχει διαφορά σε ό,τι αφορά το βάρος. Ένα πιο βαρύ προφανώς αρνί θα είναι πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ, ένα πιο μικρό» είπε ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Είχαν προηγηθεί οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι ο στόχος για αρνί με 10 ευρώ το κιλό που είχε θέσει η κυβέρνηση αποδείχθηκε όνειρο απατηλό.
«Στόχος μας ήταν να έχει επιλογές ο καταναλωτής. Εγώ μπορεί να πάρω το αρνί ή το κατσίκι από τον κρεοπώλη που τον εμπιστεύομαι και να δώσω 1-2 ευρώ παραπάνω. Υπάρχουν κρεοπωλεία και κρεοπωλεία» σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας, για να καταλήξει στην ανάλυση περί βάρους και τιμής.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Και μη χειρότερα
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μας ενημέρωσε σήμερα ότι το αρνί που δυσκολεύονται να αγοράσουν οι πολίτες για το Πάσχα, δεν είναι ακριβό αλλά... βαρύ. Αν θέλουν οι καταναλωτές φθηνότερο, μπορούν να επιλέξουν ένα ελαφρύτερο, σύμφωνα με τον Υπουργό.
Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης το ρίχνει στις... ασκήσεις φυσικής.
Και μη χειρότερα. ​
www.bankingnews.gr

 
Top