Φρουρούμενος από τέσσερις εξωτερικούς φρουρούς σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο Τζάνειο βρίσκεται ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο γυναικοκτόνος είναι δεμένος με ιμάντες στο κρεβάτι του, καθώς πετούσε αντικείμενα και προσπαθούσε να προκαλέσει φθορές στον χώρο. Αρνείται να συνεργαστεί με τους γιατρούς, ενώ ζήτησε να δει τη μητέρα του.

Ο 39χρονος, μετά την αποσωλήνωσή του στο «Αττικόν» εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκτιμήσει την κατάστασή του, αφού ο δράστης επέδειξε πλημμελή συνεργασία και απαντούσε στις ερωτήσεις μονολεκτικά ή με νοήματα.

Συστήνεται, ωστόσο, η αυστηρή επιτήρησή του, καθώς κρίνεται ικανός να αποπειραθεί ξανά να κάνει κακό στον εαυτό του, κάτι που θεωρούν σίγουρο άνθρωποι του περιβάλλοντός του.

Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές για τον 39χρονο

Όπως έγινε γνωστό, η τοξικολογική εξέταση του δράστη έδειξε ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, είχε κάνει χρήση κοκαΐνης αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών λίγο πριν δολοφονήσει την Κυριακή έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Όπως εξηγούν ειδικοί, ο 39χρονος, παρά το κοκτέιλ ουσιών που είχε καταναλώσει, ήταν απόλυτα λειτουργικός και γνώριζε ακριβώς τι έκανε.

Ο 39χρονος δολοφόνο στην απολογία του είχε πει αρχικά: «κατανάλωσα κρασί και ουσίες» χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες.

Επιπλέον στο αίμα του 39χρονου βρέθηκαν αλκοόλ και βενζοδιαζεπίνες.


Αναλυτικά, οι βενζοδιαζεπίνες βρέθηκαν σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα, που βοηθούν στον ύπνο. Παράλληλα, τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με τη συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του, 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.
 
Top