Το εγκώμιο της Τουρκίας πλέκει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, προκαλώντας πάλι αλγεινές εντυπώσεις, καθώς μόλις πριν από μερικές ημέρες προέβη στην αδιανόητη δήλωση από βήματος της Ολομέλειας της Βουλής, ισχυριζόμενος προκλητικά πως η μισή Κύπρος είναι τουρκική.

Σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα «Καθημερινή», οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Αγκυρα λειτουργούν, γι’ αυτό και το πρόσφατο περιστατικό στα Ιμια εκτονώθηκε γρήγορα. «Η συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού είναι διαρκής» αναφέρει ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, λέγοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν κοινές περιπολίες και ούτε πρόκειται να γίνουν.

Προκαλεί εύλογα ερωτήματα η στάση του Χρήστου Στυλιανίδη, μετά τον αδιανόητο ισχυρισμό ότι η μισή Κύπρος είναι τουρκική, αρνούμενος μάλιστα να ανακαλέσει, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η φράση αυτή δήθεν… χρησιμοποιείται στη Μεγαλόνησο.

Υπενθυμίζεται ότι την αδιανόητη φράση ξεστόμισε ο υπουργός σε ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε πως οι μάχες του Ελληνισμού για την υπεράσπιση της Κύπρου πρέπει να συνυπολογίζουν τον συσχετισμό δυνάμεων, σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε νέες εθνικές τραγωδίες, όπως του 1974. «O Ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική» ανέφερε ο υπουργός, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους παριστάμενους βουλευτές.
 
Top