Οι Χούτι απειλούν να «κόψουν το Διαδίκτυο» σε όλο τον κόσμο..

Οι Χούτι της Υεμένης απειλούν να καταστρέψουν τις υποβρύχιες γραμμές οπτικών ινών που μεταφέρουν περισσότερο από το 99% της παγκόσμιας κίνησης στο Διαδίκτυο και το 80% των διεθνών τηλεφωνικών γραμμών, εάν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο χτυπήσουν ξανά τα αεροδρόμια της Υεμένης. Μια έκθεση από το Διεθνές Φόρουμ του Κόλπου προειδοποιεί ότι η ομάδα Χούτι στην Υεμένη διαθέτει όπλα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν αυτά τα κανάλια.

Η καταστροφή των γραμμών οπτικών ινών θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή των στρατιωτικών και κυβερνητικών επικοινωνιών, των επικοινωνιών εντός της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς και γενικά θα επηρεάσει τη γεωπολιτική σταθερότητα παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής, τα υποβρύχια καλώδια έχουν παραμείνει ασφαλή λόγω της σχετικής «τεχνολογικής υστέρησης» των Χούτι. Το μέσο βάθος των υποβρυχίων καλωδίων είναι περίπου 100 μέτρα, εξαλείφοντας την ανάγκη χρήσης σύγχρονων υποβρυχίων για την καταστροφή τους.

H Ρωσία είναι έτοιμη για τέτοιες εκτροπές χάρη στην κυριαρχία του Runet, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει εκτός σύνδεσης. Ας το κόψουν άλλωστε κομμένη είναι η άλλη πλευρά.. λόγω λογοκρισίας και υπερ-προπαγάνδας.. Θα κόψουν στην ουσία τη σύνδεση, την οπτική ίνα, τον ομφάλιο λώρο με την εικόνα του θηρίου. Το θηρίο μέσω της εικόνας του θριαμβεύει στον κόσμο και όσοι δεν προσκυνούν την εικόνα του στο πυρ των βομβών το εξώτερο..
dimpenews.com

 
Top