Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλογίζοντάς της ευθύνες για συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών, με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

Για το νομοσχέδιο που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και φέρνει νόμο ο οποίος θεσμοθετεί το εξής παράδοξο: ένα fund και ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο της Κύπρου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα. Δηλαδή δύο κερδοσκοπικοί φορείς θα κάνουν ένα μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο; Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Πιερρακάκης;»

Συμπλήρωσε ακόμη πώς έρχονται επιχειρηματίες και παίρνουν ένα ΙΕΚ 250 εκατ. ευρώ, αγοράζουν εκτάσεις και προετοιμάζονται για τις επενδύσεις τους και μετά έρχεται ένας νόμος που κουμπώνει στις αγορές που έγιναν πριν από κάποιους μήνες, πρόκειται για διευθέτηση συμφερόντων. «Το λέω ωμά. Και το ΠΑΣΟΚ δεν συνυπογράφει διευθετήσεις συμφερόντων από το Μέγαρο Μαξίμου» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνοντας ευθεία μομφή στους κ. Μητσοτάκη και Πιερρακάκη.


Εξήγησε τη θέση του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ η οποία έχει στόχο «ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο -αν υπάρχουν άρθρα που υπηρετούν αυτόν τον στόχο θα τα ψηφίσουμε-, και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά σύννομα με το Σύνταγμα και όχι με αντισυνταγματικά παιχνίδια και τερτίπια».
 
Top