Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε από τις ΗΠΑ με «πιστοποιητικό καλής διαγωγής» από την Αθήνα και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την «Διακήρυξη των Αθηνών»! Αρκεί να διαβάσει κάποιος τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας και τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, για να καταλάβει ότι μας θεωρούν «αδύναμο κρίκο» στην περιοχή! Το ερώτημα είναι μέχρι πότε η ελληνική κυβέρνηση θα σφυρίζει αδιάφορα και η αντιπολίτευση θα κρατά χαμηλούς τόνους…


Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας όπως έχουν αναρτηθεί στο X:

Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου Τ/ΥΠΑΜ κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου

# Πραγματοποιήθηκε εβδομαδιαία συνάντηση Ενημέρωσης Τύπου για τις δραστηριότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κατά τη συνάντηση που είχε ο Αντιναύαρχος Zeki Aktürk, Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, κοινοποιήθηκαν οι ακόλουθες πληροφορίες:
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις , οι οποίες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιβίωση του κράτους μας και την ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών μας, υπηρετούν με επιτυχία σε πολλές γεωγραφικές περιοχές στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων και των διεθνών αποστολών και συμβάλλουν σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός μας: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής της ‘ΤΔΒΚ’ στις 24 Ιανουαρίου και στη συνέχεια συνόδευσε τον Πρόεδρό μας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ιράν.
Και πάλι, με αφορμή την «29η Ιανουαρίου Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», εκφράζουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στους ‘Τούρκους ομογενείς’ μας της ‘Δυτικής Θράκης’ στο δίκαιο αγώνα τους και μνημονεύουμε τον πρωτοπόρο του αγώνα Δρ Σαδίκ Αχμέτ με έλεος και σεβασμό.

militaire.gr

 
Top