Το είχε προαναγγείλει με έντονο τρόπο το βράδυ της Κυριακής και ουσιαστικά σήμερα ο Ολυμπιακός το έκανε πράξη οδηγώντας την υπόθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ στα δικαστήρια.

Όπως ενημέρωσε ο Αλέξης Κούγιας στην αρχική του τοποθέτηση στην συνέντευξη Τύπου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πειραιώς με την οποία καταγγέλλονται «τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος που προβλέπει το άρθρο 132 του αθλητικού νόμου».

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού γνωστοποίησε ότι εγκαλούμενοι είναι οι διαιτητές του ντέρμπι, ο Μπόρις Μαρέφκα, οι βοηθοί του, Αντρέι Χέρμο, Ματέι Ζέμκο, ο VAR Κρίστιαν Μίχελ (και όχι Κρίστιαν Μίκελ όπως κακώς τον ανέφερε η ΕΠΟ, καθώς πρόκειται-όπως ισχυρίζεται ο Ολυμπιακός- για τον ανηψιό του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ), αλλά και ο AVAR Ανδρέας Μεϊντάνας.

Ο κ Κούγιας τόνισε αρκετές φορές ότι ο διαιτητής Μαρέφκα έχει καταγγελθεί στην πατρίδα του για δωροδοκία, ενώ ο πρόεδρος της σλοβακικής ΚΕΔ ήταν ο μόνιμος βοηθός του Λούμπος Μίχελ όταν ο τελευταίος ήταν εν ενεργεία διαιτητής

Εγκαλούμενοι είναι επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Πίτερ Φρόιντφελντ, ο Σταύρος Μάνταλος ο οποίος είναι μέλος της ΚΕΔ, αλλά και ο Γιάννης Σπυρόπουλος, επίσης μέλος της ΚΕΔ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κούγιας για την υποβολή της μήνυσης από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ:
«Προ λίγης ώρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσωπούμενη από μένα κατέθεσε μήνυση (στην Εισαγγελία Πειραιά), αντίγραφο το οποίο θα σας διανεμηθεί.

Σήμερα στη 1 κατατέθηκε μήνυση με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα συστάσεως συμμορίας. Υπάρχει το άρθρο ότι όποιος επηρεάζει με παράνομες ενέργειες το αποτέλεσμα αγώνα που περιλαμβάνεται.

Οι εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, κ. Φρόιντφελντ, ο Μάνταλος από την ΚΕΔ, ο Σπυρόπουλος από την ΚΕΔ, ο γνωστός διαιτητής που έκανε τα όργια (με την ΑΕΚ), οι δύο βοηθοί του, ο Κρίστιαν Μίχελ, αυτός που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ τον παρουσίασαν ως Μίκελ, που ήταν VAR. Στη μήνυσή μας (στην οποία υπάρχει και άλλο ένα άτομο) αναλύουμε το πώς αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο επέλεξε διαιτητή από τη Σλοβακία από ένα Πρωτάθλημα που βοά για το στήσιμο αγώνων. Ένας διαιτητής που έχει κατηγορηθεί στη χώρα του πώς δωροδοκείται για να φέρνει τα αποτελέσματα που αυτός επιθυμεί.

Γέλασα όταν άκουσα ότι η ΑΕΚ με οδηγεί στον εισαγγελέα. Όπως και για κάποια εξώδικα σε μένα και στον κ. Μαρινάκη. Πληροφορηθήκαμε από την ανακοίνωση της ΕΠΟ ότι διαιτήτευε ο Μαρέφκα. Ότι VAR θα ήταν ένας Μίκελ. Αυτομάτως υπήρχε προβληματισμός και διαμαρτυρίες. Δεν φανταστήκαμε ποτέ το τι εξυφαίνετο από τις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε βάρος του Ολυμπιακού. Στην πραγματικότητα ονομάζεται Κρίστιαν Μίχελ και είναι γιος του αδερφού του Λιούμπος Μίχελ που ήταν στον ΠΑΟΚ και διαχρονικά μισεί τον κ. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό.

Στη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη βάλανε ένα κολλητήρι στη Λίγκα. Θα σας διανεμηθεί το αντίγραφο της μηνύσεως. Επειδή όλοι μείνατε στα κορυφαία εγκλήματα του ακυρωθέντος γκολ του Μασούρα και του πέναλτι του Ναβάρο που δεν δόθηκε αναλύσαμε όλα τα λάθη. Τα λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού είναι 19, εκ των οποίων τα 17 στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι αυτός ο εισαγγελέας που θα με έστελνε η ΑΕΚ ακούει αυτή την εκπομπή. Πρέπει να παρέμβει.»

«Ήμουν Παναθηναϊκός, αλλά πάνω απ' όλα είναι οι ηθικές αξίες»
Από κει και πέρα στη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι απαντώντας παράλληλα και σε διάφορα θέματα που αφορούν τον ίδιο.

«Η σπέκουλα ότι είμαι Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει την πραγματική της μορφή. Ήμουν Παναθηναϊκός. Μέχρι όταν έγινα αναπληρωτής πρόεδρος στον Ηρακλή.
Τότε έκανα καταγγελία στον Δέδε διότι τότε προσπάθησαν να αναβάλουν το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που θα έκρινε Πρωτάθλημα. Πατώντας ότι γινόταν εκλογές. Τότε ο Ολυμπιακός είχε παίκτες όπως οι Λιτοφτένσκο, Προτάσοφ και Σάβιτσεφ. Τότε έκανα πρόταση μομφής.

Μας έπεισαν καλοπροαίρετα να αλλάξουμε σε μία ημερομηνία που θα έπαιζαν οι ξένοι του Παναθηναϊκού και όχι του Ολυμπιακού. Μόλις το αντελήφθην έκανα πρόταση μομφής. Μου είπαν να την αποσύρω και δεν το έκανα. Πάνω από την ομάδα είναι Αρχές. Εγώ έχω αποξενωθεί από τον Παναθηναϊκό από τότε που με χτύπησαν. Ο γιος μου είμαι Παναθηναϊκός αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

«Είμαι εδώ για να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο και χαίρομαι που ο Μαρινάκης το θέλει καθαρό»

Ακολούθως μίλησε για το παρελθόν και το σκάνδαλο Κοριόπολις και τις κόντρες που είχε εκείνη τη χρονική περίοδο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά από το πως τα παρουσίαζαν κάποιοι και αυτός ήταν ο λόγος που βρέθηκε κοντά με τον ισχυρό άνδρα των ερυθρόλευκων.

«Πίστευα ότι επικεφαλής όλων αυτών ήταν ο Μαρινάκης. Σε μία στιγμή είδα πώς όλη η δικογραφία προσανατολιζόταν στον Μαρινάκη ενώ δεν φαίνεται πουθενά να μιλάει αυτός ο άνθρωπος. Καταλάβαινα πώς με χρησιμοποιούν. Χαίρομαι που ο Μαρινάκης θέλει καθαρό το ποδόσφαιρο και με τιμάει αυτή η θέση για την οποία δεν πληρώνομαι. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι και θέλω να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο και είναι διαφορετικό σ' αυτήν την προσπάθεια να έχω πίσω μου αυτόν τον Οργανισμό των 5 εκατ. οπαδών. Ο Ολυμπιακός έχει 47 Πρωταθλήματα. Ο κ. Μαρινάκης έχει δώσει πάνω από 150 εκατ. στον Ολυμπιακό. Θα δείτε τις επόμενες ημέρες το τι θα γίνει. Όταν θες να καθαρίσεις το ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις την πιο καλή ομάδα».

Κατόπιν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη υπενθυμίζοντας παλιές δικαστικές υποθέσεις του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, κατονομάζοντας πολλές φορές τον Γιάννη Παπαδόπουλο ως τον άνθρωπο που κινεί παρασκηνιακά τα νήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ενημέρωσε για τις επόμενες ενέργειες των ερυθρόλευκων λέγοντας:

Κλείσιμο

«Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτούμε τους πολιτικούς Αρχηγούς να τους ενημερώσουμε για την εγκληματική οργάνωση. Στη Β' και τη Γ' Εθνική είναι όλα στημένα. Θα ζητήσουμε οι πολιτευτές και Βουλευτές του Πειραιά να έρθουν εδώ να τους ενημερώσουμε. Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί των μελών της ΚΕΔ από το 2014 και μετά.
Θα ζητήσουμε άρση συνομιλιών για το ματς της Κυριακής και ποιοι επικοινώνησαν με ποιους. Την άρση επίσης των τραπεζικών λογαριασμών όλων των μελών της ΚΕΔ. Τι έχει κάνει η Σούπερ Λιγκ για τα στημένα; Η καθυστέρηση έχει να κάνει με το ότι άλλαξε το ποινολόγιο ο Μπαλτάκος;

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γιατί ο Ολυμπιακός στρέφεται κατά του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά τον κατηγόρησε ότι προκαλούσε εμπόδια σε όλες τις αλλαγές που ήθελε να περάσει στον αθλητισμό ο πρώην Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ότι αυτός σταμάτησε την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης και ανέφερε ότι έχει σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που έφερε το VAR στην Ελλάδα...

 
Top