ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΠΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ. ΒΡΟΧΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Ο ..ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ: 

Ως προς τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις. Επιλέχθηκε από τη Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, η λογική της προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΚ για άλλη μία χρονιά. Οι προγραμματικές συμβάσεις όμως δεν είναι για « πάσαν νόσον», όπως  ισχυρίζεται  η Διοίκηση του Δήμου. 

Οι προγραμματικές συμβάσεις μπορούν να καταρτίζονται εφόσον για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δεν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος. Όπως καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης, ο Δήμος θα μπορούσε και να  αναθέσει το στολισμό της πόλης,  ως φορέας και να κάνει δράσεις ο ίδιος ως φορέας υλοποίησης χωρίς το ΚΕΚ . 

Ταυτόχρονα στο ελάχιστο περιεχόμενο μίας προγραμματικής σύμβασης οφείλει να περιέχεται το ακριβές χρονοδιάγραμμα, διεξαγωγής της κάθε δράσης. Να είναι δηλαδή γνωστό το τι θα γίνει, που θα γίνει και το πότε θα γίνει, κατά την υπογραφή της σύμβασης. 

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εν προκειμένω, όπως δεν συνέβη και με τις Γιορτές της Θάλασσας.  Το κόστος των εκδηλώσεων που προϋπολογίζεται περίπου στο ποσό των 200000 Ευρώ, κρίνεται από εμάς εξωφρενικό. Δεν υπερψηφίσαμε την προγραμματική σύμβαση. 

Δηλώνουμε ότι είναι παράνομη. Από εκεί και πέρα, το ότι δεν θα επιδιώξουμε την ακύρωσή της, δεν συνιστά την σύμβαση νόμιμη, και προφανώς για καμία ενέργεια που έχει γίνει ή θα γίνει δεν θα απεμπολήσουμε το Δικαίωμα να μας να προκαλέσουμε έλεγχο από τις εποπτικές αρχές. 

Η στάση μας όμως δεν είναι τέτοια που να αφήσει την πόλη χωρίς Χριστουγεννιάτικο Στολισμό και εορτασμό . Ο σεβασμός όμως στους Δημότες, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση από εμάς ανοχή της αυθαιρεσίας.

Παντελεήμων Καμάς



 
Top