Πόλεμος στο Ισραήλ: Το δράμα των αμάχων στη Γάζα – «Χτυπάνε μέχρι και ασθενοφόρα» λέει διευθυντής νοσοκομείου

Ο Τζαμίλ Σουλεϊμάν φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ισραήλ… «Η κατάσταση που ζούμε αυτές τις μέρες είναι από τις δυσκολότερες καταστάσεις που έχω δει ποτέ. Η καταστροφή είναι σε όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας. Τα αεροπλάνα, τα F16 και τα F35 δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να χτυπούν νοσοκομεία, τζαμιά, πανεπιστήμια, δρόμοι, εκκλησία πάνω σε αυτό. Έχουμε τρελαθεί. Πάνω από όλα μας έχουν κόψει το ρεύμα. Χτυπάνε κόσμο είναι στα σπίτια τους, που δεν έχουν όπλα».  

 Όπως είπε το νοσοκομείο όπου εργάζεται έχει καταστραφεί και είναι εκτός λειτουργίας. Το προσωπικό φοβάται κι έχει φύγει.

«Χτυπάνε και τα ασθενοφόρα, που πάνε να πάρουν τους τραυματισμένους. Σκοτώθηκαν μέσα στα ασθενοφόρα πέντε άτομα που ήταν τραυματισμένα μαζί με τους υπαλλήλους και τον οδηγό» λέει συγκλονισμένος. Όποιος τραυματίζεται πρέπει μόνος του να περπατήσει χιλιόμετρα για να πάει κάπου να λάβει τις πρώτες βοήθειες», είπε και έκανε λόγο για εκατοντάδες που έχουν πλακωθεί στα συντρίμμια των καταστραμμένων σπιτιών. 

«Έχουμε τραυματίες γέρους, παιδιά και δεν έχουμε καν τρόφιμα, σταμάτησαν», είπε αναφερόμενος στον αποκλεισμό της περιοχής που εφαρμόζει το Ισραήλ με διακοπή νερού, ρεύματος, τροφίμων και καυσίμων. «Το ρεύμα πριν μας ερχόταν 2 με 4 ώρες, τώρα ούτε ένα λεπτό» είπε.

Όπως είπε υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν που να  κρυφτούν. «Ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας είναι όλη 330 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το μήκος της είναι σε κάποια σημεία 12 ακόμα και 6χλμ, και με ποδήλατο μπορείς να τη χτυπήσεις και χτυπάνε με αεροπλάνα F35, τα καλύτερα μαχητικά στον κόσμο. Δεν είναι η πρώτη φορά, 75 χρόνια μάς χτυπάνε και κανένας δεν τους λέει «σταματήστε». Είμαστε οι μόνοι σε κατοχή. Ο κόσμος όλος λέει ότι το Ισραήλ έχει δίκιο και ότι εμείς δεν είμαστε άνθρωποι. Είμαστε 14 εκατομμύρια οι Παλαιστίνιοι, 14 εκατομμύρια άνθρωποι είμαστε» είπε και διευκρίνισε πως δεν μπορεί να φύγει κανείς, ούτε προς την Αίγυπτο.

Κλείνοντας απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να σταματήσουν οι επιθέσεις. «Είμαστε άνθρωποι βοηθήστε να σταματήσει ο πόλεμος. (…) Αυτό που γίνεται είναι τρελό» είπε.

 
Top