Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ 2-1...
Καυτός Ολυμπιακός, έλιωσε τη Γουέστ Χαμ στην… κόλαση του «Γ. Καραϊσκάκης». Με την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πάτησε το πανάκριβο και τρομερά ποιοτικό σύνολο του συλλόγου από το Λονδίνο, επικράτησε 2-1 και μπαίνει γερά στο κόλπο της πρόκρισης στη φάση των «16»...
Ο Φορτούνης με γκολάρα άνοιξε τον δρόμο και ο Ογκμπόνα με αυτογκόλ έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων από το ημίχρονο, με τον Πακετά να μειώνει στο φινάλε αλλά να μην φτάνει. Στους 6 έμειναν οι Λονδρέζοι, στους 4 ανέβηκε ο Ολυμπιακός.
Ξύπνησαν εφιάλτες στον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος στην προηγούμενη επίσκεψή του ως αντίπαλος στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε ηττηθεί ξανά, τότε ως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Αλεξανδρόπουλο, τρομεροί οι Φορτούνης, Έσε, ενώ ο Πορόσο ήταν απροσπέλαστος και έδειξε σε ένα ματς πολύ υψηλής ποιότητας πως έχει να προσφέρει πάρα πολλά στους «ερυθρόλευκους», με τον Ορτέγκα να κάνει την κορυφαία του εμφάνιση με τους Πειραιώτες.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Στην εστία ο Πασχαλάκης και οι Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος και Ορτέγκα στην άμυνα. Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά και Έσε η τριάδα του άξονα, με Ποντένσε, Φορτούνη στα φτερά και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Ίδια διάταξη και από τον Ντέιβιντ Μόγιες για τη Γουέστ Χαμ. Ο Αρεολά στο τέρμα, με τους Κερέρ, Μαυροπάνο, Ογκμπόνα και Έμερσον στην τετράδα της άμυνας. Σούτσεκ, Φορνάλς και Γουόρντ-Πράους η τριάδα στα χαφ, με τους Μπενραχμά, Κούντους στα πλάγια και τον Ινγκς στην επίθεση.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ορμή, πίεζε ψηλά και δυσκόλευε τη ζωή των παικτών της Γουέστ Χαμ, χαλώντας τους το build-up. Η τριάδα στα χαφ που επέλεξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ λειτουργούσε αρμονικά, η επιστροφή του Έσε στην ενδεκάδα έκοψε το κάθετο ποδόσφαιρο των φιλοξενούμενων και όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» γίνονταν ολοένα και πιο απειλητικοί στον αγωνιστικό χώρο. Το «Γ. Καραϊσκάκης» ζεσταινόταν από την εξαιρετική εικόνα των παικτών και την αυτοθυσία που έβγαζαν στο χορτάρι, με το γκολ να έμοιαζε πως πλησιάζει.
Ήρθε τελικά στο 33ο λεπτό χάρη στην έμπνευση και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Φορτούνη, ο οποίος με υπέροχο σόλο τρύπωσε ανάμεσα στα αντίπαλα χαφ, βρήκε τον χώρο και με τρομερό «ξερό» σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αρεολά για το 1-0 μέσα σε… χαμό στο φαληρικό γήπεδο. Στα «καπάκια», ο Ποντένσε έπαιξε κάθετα στον Φορτούνη, αυτός άνοιξε στον Ροντινέι που του γύρισε ξανά αλλά η κεφαλιά του Έλληνα μεσοεπιθετικού πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ, πατούσε καλύτερα και… κεφαλαιοποίησε την υπεροχή του, βρίσκοντας δεύτερο γκολ στο 45’+1’ με τον Ροντινέι να σεντράρει και τον Ογκμπόνα στην προσπάθειά του να διώξει να σκοράρει στην εστία της ομάδας του για το 2-0. Με τη σέντρα, πάντως, λίγο έλειψε η Γουέστ Χαμ να μειώσει, αλλά ο Πασχαλάκης με μεγάλη επέμβαση σταμάτησε τον Ινγκς εξ επαφής για να κρατήσει το σκορ ως είχε.

sport-fm.gr
 
Top