Άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση από τον  Διευθυντή της Ενδοσκοπικής Μονάδας Πειραιά Δρ Σταύρο Καρακατσάνη

Γυναίκα ασθενής 34 ετών, επισκέφθηκε το ιατρείο μας με συμπτώματα κοιλιακού άλγους, διάρροιας και απώλειας αίματος από το ορθό. Ο ιατρός Σταύρος Καρακατσάνης θέλοντας να διερευνήσει περαιτέρω την περίπτωση της, πρότεινε στην ασθενή την άμεση διενέργεια ορθοσκόπησης (ενδοσκοπικός έλεγχος του κατώτερου μέρους του παχέος εντέρου – ορθού και σιγμοειδούς – ο οποίος γίνεται χωρίς μέθη και με την εφαρμογή δύο υποκλισμών).

Κατά την ενδοσκοπική πράξη παρατηρήθηκαν διαβρώσεις στο σιγμοειδές και ο ιατρός πρότεινε την επέκταση του ελέγχουμε προώθηση του ενδοσκοπίου μέχρι το περιφερικό τμήμα του εγκαρσίου, προέβη δηλαδή σε Αριστερή Κολονοσκόπηση με τη συναίνεση και μέχρι το σημείο ανοχής της ασθενούς. Ο περαιτέρω έλεγχος κατέδειξε ερυθρότητα του βλεννογόνου του εντέρου, οίδημα και λευκωπό επίχρισμα από όπου έλαβε βιοψίες.

Η κρίση του ιατρού αποδείχθηκε απολύτως σωστή και σωτήρια, καθώς η ασθενής διεγνώσθη έγκαιρα με Εντερική Ισχαιμία (επιβεβαιώθηκε με τη μετέπειτα ιστολογική έκθεση).

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, η ασθενής μας εισήχθη την ίδια ημέρα σε νοσοκομείο, έλαβε την απαραίτητη θεραπεία και αναρρώνει ικανοποιητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σταύρος Ν. Καρακατσάνης Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Ειδικός Επεμβατικός Ενδοσκόπος με εξειδίκευση στην αφαίρεση Πολυπόδων

Η πρόληψη σώζει ζωές.
.
Βρείτε μας:

1)📌 Καραϊσκού 118, 1ος όροφος , ΤΚ 18535, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
☎ 210 4297142

2)📌 Χρήστου Λαδά 4, ΑΙΓΙΝΑ
☎ 22970 23917

📩 stavroskara@hotmail.gr 

 
Top