Δημήτρης Κατσικάρης: Με τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής. 

Με Δύναμη και Εμπιστοσύνη, για τον Πειραιά των ανοιχτών οριζόντων, για τη Νίκαια-Ρέντη, Κορυδαλλό, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Πέραμα, όσα μας αξίζουν!


Ο Δημήτρης Κατσικάρης, δημοσιογράφος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση, ενόψει των επερχόμενων Περιφερειακών εκλογών:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικές για την πορεία των τοπικών κοινωνιών, γιατί επηρεάζουν την καθημερινότητα και τις ζωές μας.

Στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου αποφασίζουμε εάν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν μεταμφιεσμένοι στον δρόμο που χάραξε η αποτυχημένη διοίκηση Πατούλη ή αν θα ξαναπιάσουμε το νήμα της ανάπτυξης για όλους, με διαφάνεια, δημοκρατική νομιμότητα και έργο με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τον κόπο των πολιτών.

Η Αυτοδιοίκηση θέλει αφοσίωση, σταθερές αρχές και αξίες και όχι τυφλή κομματική προσήλωση, στοιχεία που διαθέτει ο Γιάννης Σγουρός γι΄ αυτό πορεύομαι μαζί του.

Ο Πειραιάς θέλει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, ρεαλιστικό πρόγραμμα, Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη διεκδικητικούς, απαλλαγμένους από δεσμεύσεις και συμφέροντα που καθηλώνουν την περιοχή.

Στην Περιφέρεια Αττικής τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα: 

  • Θέλουμε ελεύθερη, ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση ή μια Περιφέρεια παράρτημα της κυβέρνησης;

  • Θέλουμε την Αυτοδιοίκηση θεσμό της δημοκρατίας και ισχυρό κρίκο της Πολυεπίπεδης διακυβέρνησης ή δεκανίκι της κεντρικής εξουσίας;

  • Θέλουμε ελεύθερο Περιφερειάρχη ή Περιφερειάρχη - Μαριονέτα;

Κάποιοι βλέπουν την Περιφέρεια Αττικής ως κομματικό φέουδο. Αυτό έδειξε η παρωδία της «αναίμακτης» και εξευτελιστικής «καθαίρεσης» Πατούλη και η επιλογή Χαρδαλιά μετά από μια αμφιλεγόμενη τυφλή κομματική πορεία και αποτυχημένη διαχείριση κυβερνητικών θώκων.

Ο κ. Πατούλης έγινε «στυμμένη λεμονόκουπα», αλλά ο κ. Χαρδαλιάς… εξήρε το έργο του και έτσι:

•Ταυτίστηκε με τα έργα και τις ημέρες Πατούλη.

•Κληρονόμησε τους συνεργάτες του, τις συμπεριφορές και τις μοιραίες αποφάσεις τους που έπληξαν στην καρδιά τη νομιμότητα και χρεοκόπησαν την Περιφέρεια Αττικής!

•Συμφωνεί με τις πρακτικές παράκαμψης των διαδικασιών διαφάνειας, με τις απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων που έγιναν κανόνας από τον κ. Πατούλη και τους συνεργάτες του.

•Συμφωνεί με την συνειδητή υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την διακωμώδηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

•Συμφωνεί με τα έργα και τις ημέρες Πατούλη που οδήγησαν την Περιφέρεια σε ασφυξία και την παρακμή.

Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 Ο  Γιάννης Σγουρός και εμείς μείναμε σταθερά προσηλωμένοι στην Αυτοδιοίκηση και ουδέποτε μπήκαμε στο ιδιοτελές «πήγαινε - έλα» για την εξασφάλιση θέσεων εξουσίας.

•Ο Γιάννης Σγουρός είναι η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για την Περιφέρεια Αττικής.

•Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ,  η άλλη όψη του Νομίσματος Πατούλη

Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και της Αυτοδιοίκησης.

•Το 2010 εκλέχθηκα Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά με τον Γιάννη Σγουρό και ταυτόχρονα ανέλαβα Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής. 

•Τη δύσκολη αυτή περίοδο (2011-2014), ολοκληρώσαμε 100 έργα στα Νησιά της Αττικής, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες πέρα από κόμματα και χρώματα.

•Το 2019 εκλέχθηκα  Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής. 

•Αντιτάχθηκα σθεναρά στον «Τραμπισμό» του συστήματος Πατούλη, την αδιαφάνεια, την υποβάθμιση των θεσμών, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας όλα τα μεγάλα θέματα των Δήμων του Πειραιά.

•Δημοσίευσα και υπέγραψα δεκάδες άρθρα και τεκμηριωμένες καταγγελίες για την παρακμή και οπισθοχώρηση της Περιφέρειας Αττικής, όταν οι περισσότεροι προτίμησαν την «σιωπή των αμνών».  

 Πιστεύω σε μια Περιφέρεια που θα λειτουργεί δημοκρατικά και με διαφάνεια υπέρ του πολίτη και όχι υπέρ κλειστών ομάδων συμφερόντων. Πιστεύω ότι ο Πειραιάς για να πάει πραγματικά μπροστά, χρειάζεται πρόσωπα ακηδεμόνευτα, ελεύθερα, χωρίς δεσμεύσεις και δουλείες - όχι στελέχη σε ρόλο υπαλλήλου του κόμματος και των συμφερόντων. 

Πρόσωπα που θα δουλέψουν για τον ευρύτερο Πειραιά και τους πολίτες και όχι πρόσωπα που… θα τους δουλεύουν!

Πάμε Μαζί, με εμπιστοσύνη, με ΔΥΝΑΜΗ για τον Πειραιά των ανοιχτών οριζόντων, για την Α΄ και Β΄ Πειραιά που μας αξίζει.

Δώσε Δύναμη στον Πειραιά!


 
Top