Μια ομάδα διεθνών επιστημόνων συγκεντρώθηκε για να υποστηρίξει ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είναι πραγματικά καλό για τον πλανήτη, αντίθετα με την κυρίαρχη άποψη των κυβερνήσεων.

«Δεν υπάρχει καμία έκτακτη ανάγκη για το κλίμα», είπε η Global Climate Intelligence Group (CLINTEL) στην Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα , που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο. «Η επιστήμη του κλίματος πρέπει να είναι ανεξάρτητη απο την πολιτική, ενώ οι κλιματικές πολιτικές θα πρέπει να ακολουθούν την επιστήμη. Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ανοιχτά τις υπερβολές των πολιτικών για την υπερθέρμανση του πλανήτη», ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Η δήλωση αυτή έχει υπογραφεί από 1.609 επιστήμονες και ειδικούς του κλίματος σε όλο τον κόσμο, με 321 από αυτούς να είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφέρουν ότι το κλίμα της Γης έχει αλλάξει καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, βιώνοντας τόσο ψυχρές όσο και θερμές περιόδους. Η Μικρή Εποχή των Παγετώνων τελείωσε μόλις το 1850.

Σύμφωνα με την ομάδα, οι οργανώσεις για το κλίμα δεν είναι αξιόπιστες για τη χάραξη πολιτικών. Αυτά τα μοντέλα μεγαλοποιούν τον αντίκτυπο των αερίων του θερμοκηπίου και παραβλέπουν τα οφέλη από τον εμπλουτισμό της ατμόσφαιρας με CO2. Τονίζουν ότι το CO2 δεν είναι ρύπος, παρά τα όσα ισχυρίζονται αυτές οι οργανώσεις.

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι απαραίτητο για τη ζωή στη Γη και έχει θετικές επιπτώσεις στη φύση. Το πρόσθετο CO2 οδηγεί στην ανάπτυξη των φυτών παγκοσμίως και αυξάνει τις αποδόσεις των καλλιεργειών.

Η ομάδα, γνωστή ως CLINTEL, απορρίπτει επίσης την ιδέα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη συνδέεται με περισσότερες φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες, οι πλημμύρες και ξηρασίες. Υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία στατιστική απόδειξη που να υποστηρίζει αυτά τα επιχειρήματα.

«Δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού ή συναγερμού. Αντιτιθέμεθα σθεναρά στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική του καθαρού μηδενικού CO2 που προτείνεται εώς το 2050. Προχωρήστε στην προσαρμογή αντί για τον μετριασμό. Η προσαρμογή λειτουργεί όποια και αν είναι τα αίτια», ανέφερε

«Η επιστήμη του κλίματος έχει εκφυλιστεί και βασίζεται σε πεποιθήσεις, όχι σε ορθή, αυτοκριτική επιστήμη. Πρέπει να απελευθερωθούμε από την αφελή πίστη στα ανώριμα κλιματικά μοντέλα;»

Κλιματικά μοντέλα και αντανάκλαση του ηλιακού φωτός
Δύο νομπελίστες είναι με το μέρος των υπογραφόντων της ομάδας CLINTEL – οι φυσικοί John Francis Clauser από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Ivan Giaever, ένας Νορβηγόαμερικανός.

Ο κ. Clauser έχει επεκτείνει τα κλιματικά μοντέλα για να αμφισβητήσει την αφήγηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συμπεριέλαβε το ορατό φως που αντανακλούν τα σωρευτικά σύννεφα, το οποίο καλύπτει περίπου τη μισή γη κατά μέσο όρο.

Τα τρέχοντα κλιματικά μοντέλα υποτιμούν σημαντικά αυτή την πτυχή της ανάκλασης του σωρευτικού σύννεφου, η οποία έχει ζωτικό ρόλο στον έλεγχο της θερμοκρασίας της γης. Ο Clauser έχει αντιταχθεί πολλές φορές με τις πολιτικές του Προέδρου Joe Biden για το κλίμα.

Τον Μάιο, ο Clauser εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του CO2 Coalition, μια ομάδα που εστιάζει στις θετικές επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον.

«Η δημοφιλής αφήγηση για την κλιματική αλλαγή αντικατοπτρίζει μια επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων», είπε ο κ. Clauser σε δήλωση της 5ης Μαΐου.

«Η κλιματική επιστήμη έχει μετατραπεί σε μαζική ψευδοεπιστήμη-δημοσιογραφία. Με τη σειρά της, η ψευδοεπιστήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια μεγάλη ποικιλία άλλων άσχετων ασθενειών».

«Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από άστοχους πράκτορες μάρκετινγκ επιχειρήσεων, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικούς φορείς και περιβαλλοντολόγους. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καμιά κλιματική κρίση».

Οι ψεύτικες προβλέψεις για την Ημέρα της Κρίσης
Η δήλωση της ομάδας CLINTEL κατά της αφήγησης για την αλλαγή του κλίματος αντικρούει τα μηνύματα των κλιματικών συναγερμών που έχουν προβλέψει σενάρια καταστροφής λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, κανένα από τα οποία δεν έγινε.

Πίσω στο 1970, ορισμένοι κλιματικοί επιστήμονες προέβλεψαν μια νέα εποχή των παγετώνων μέχρι τον 21ο αιώνα. Ο ειδικός σε θέματα ρύπανσης James Lodge πρότεινε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα εποχή των παγετώνων στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όπως αναφέρει το The Boston Globe.

Τον Μάιο του 1982, ο Mostafa Tolba, τότε εκτελεστικός διευθυντής του περιβαλλοντικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποίησε για μια «περιβαλλοντική καταστροφή» συγκρίσιμη με ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα μέχρι το 2000, εάν ο κόσμος δεν άλλαζε πορεία.

Τον Ιούνιο του 2008, ο Τζέιμς Χάνσεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Επιστημών Γκόνταρντ της NASA, προέβλεψε ότι η Αρκτική δε θα έχει καθόλου πάγο το καλοκαίρι μέσα σε πέντε έως δέκα χρόνια.

Καθώς οι κλιματικοί συναγερμοί συνεχίζουν να διαδίδουν τα ψευδή μηνυματά τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, το θέμα έχει γίνει σημείο συζήτησης στην προεδρική κούρσα του 2024, με πολλούς υποψηφίους να το απορρίπτουν ανοιχτά.

Κατά τη διάρκεια του αρχικού προεδρικού ντιμπέιτ του GOP το 2024, ο υποψήφιος Vivek Ramaswamy χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή «φάρσα».

«Η πραγματικότητα είναι ότι η ατζέντα κατά των εκπομπών άνθρακα είναι καταστροφή για την οικονομία μας. Και έτσι στην πραγματικότητα περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από κακές πολιτικές για την κλιματική αλλαγή παρά από την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή», είπε.
Είναι πολιτική ατζέντα χωρίς καμιά σχέση με την επιστήμη.

Το Υπουργείο Ενέργειας έχει χρησιμοποιήσει στρατηγικές για την κλιματική αλλαγή για να υποστηρίξει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό περιλαμβάνει περιορισμούς στις οικιακές συσκευές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την πλήρη απαγόρευσή τους.

Τον Ιούνιο, το Τμήμα Ενέργειας εξέδωσε νέους κανονισμούς που απαιτούσαν βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση για τους ανεμιστήρες οροφής. Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τους κατασκευαστές να ξοδεύουν επιπλέον 86,6 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για «αυξημένο κόστος εξοπλισμού».

Τον Φεβρουάριο, η DOE συνέστησε κανόνες ενεργειακής απόδοσης για σόμπες αερίου, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν περίπου τα μισά από όλα τα νέα μοντέλα που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και να καταστήσουν τα περισσότερα από τα τρέχοντα μοντέλα.

Τον Ιούλιο, η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ πρότεινε μια πολιτική που θα απομάκρυνε σχεδόν όλες τις υπάρχουσες φορητές γεννήτριες αερίου από την αγορά.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη επιβάλει την απαγόρευση των λαμπτήρων πυρακτώσεως, από την 1η Αυγούστου.


 
Top