"Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" λέει ο θυμόσοφος λαός και έχει για μία ακόμα φορά δίκιο. Αυτό επιβεβαιώνεται τώρα και με τα επίσημα στοιχεία για τις πυρκαγιές στη χώρα μας τα οποία διαψεύδουν ολοκληρωτικά στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Από τις αρχές της πρώτης θητείας της η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκρυψε το βασικό της δόγμα, ότι δηλαδή η επικοινωνία είμαι για αυτήν πάνω από την ουσία. Με τη διαφορά μάλιστα ότι συχνά η επικοινωνία που ομολογουμένως είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής μετατρέπεται σε προπαγάνδα.

Αφού λοιπόν κατά την περίοδο 2019-2023 φόρτωνε -και ως ένα βαθμό δικαίως- τα πάντα στους προηγούμενους, μετά τον νέο εκλογικό της θρίαμβο και την συντριβή κατά κυριολεξία της αντιπολίτευσης, βρέθηκε στην ανάγκη αναζήτησης νέων επικοινωνιακών αφηγημάτων. Στο πλαίσιο αυτό οι παντός είδους κυβερνητικοί αρμόδιοι παράγοντες με επικεφαλής μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν σταμάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στη χώρα μας σε σχέση με το παρελθόν είναι βελτιωμένη καθώς επίσης και ότι φέτος στην Ελλάδα είμαστε κάτω από τον ετήσιο μέσο όρο καμένων εκτάσεων. Από κοντά φυσικά και επιχειρηματολογία ότι το ίδιο πρόβλημα βιώνει λόγω της κλιματικής κρίσης και ολόκληρη η Μεσόγειος.

Να όμως που έρχονται αυτά τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία από την Κομισιόν και το Copernicus -και τα οποία παρουσιάζει αναλυτικά σήμερα η δημοκρατία- για να αποδείξουν ότι ισχύει το αντίθετο.

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι η πιο καμένη χώρα σε όλη την Ευρώπη μέσα στο 2023. Και όχι μόνο αυτό. Ακόμη και το προσφιλές νέο αφήγημα- καραμέλα περί κλιματικής κρίσης δεν επιβεβαιώνεται αφού τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι όλες σχεδόν οι χώρες της Μεσογείου -πέραν της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής- κατά τη φετινή χρονιά καταγράφονται πολύ χαμηλότερα από τους μέσους όρους στις καμένες εκτάσεις.

Το ψέμα λοιπόν έχει κοντά ποδάρια. Στην κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθούν επομένως ότι αυτή η τακτική κινδυνεύει να της γυρίσει μπούμερανγκ και να σταθούν με πολιτική τιμιότητα απέναντι στις δικές τους ευθύνες. Καθώς μάλιστα δεν "έχει" και αντιπολίτευση, ο χειρότερος εχθρός της είναι ο εαυτός της. Και ναι μεν μπορεί να συνεχίσει να επαναπαύεται -για όσο μπορεί- στις δάφνες του 40,5%, αλλά το ζήτημα είναι ποιος πληρώνει τη νύφη…
Πηγή: www.dimokratia.gr


 
Top