Προληπτική μερική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα.

Η εκκένωση πραγματοποιείται λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας στην περιοχή της Δραγάνας που βρίσκεται το νοσοκομείο και όχι επειδή υπάρχει κίνδυνος προσέγγισης της φωτιάς. Ήδη μάλιστα τα νεογνά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας που είχε ειδοποιηθεί και ήταν έτοιμο να τα υποδεχθεί, ενώ οι ασθενείς που είναι ελαφρά και μπορούν να περπατήσουν, θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ή σε αυτό της Ξάνθης.

Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών. Βάσει έγκυρων πληροφοριών ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εσπευσμένα με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Κατά πληροφορίες, ήδη ορισμένοι ασθενείς μπήκαν σε λεωφορεία και κάποιοι σε ασθενοφόρα, ενώ η Αστυνομία συνδράμει με δύο οχήματα και τέσσερις αστυνομικούς.

Επίσης, όσοι ασθενείς μπορούν, παίρνουν εξιτήριο και συνοδεία των συγγενών τους πηγαίνουν σπίτι, αφού η ατμόσφαιρα στο Νοσοκομείο μπορεί να είναι ή να γίνει πιο επικίνδυνη.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Το επιχειρησιακό σχέδιο είχε ενεργοποιηθεί από το περασμένο Σάββατο, οπότε και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, τότε αποφεύχθηκε η εφαρμογή του γιατί άλλαξε η φορά του ανέμου. Πλέον, όμως, η εκκένωση του νοσοκομείου είναι αναγκαία.

Στο πλαίσιο αυτό, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονταν τα νοσοκομεία Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, καθώς επίσης και κάποια της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται περίπου 220 άτομα, συμπεριλαμβανομένων νεογνών και ασθενών στις ΜΕΘ.

Προληπτική αντιπυρική ζώνη γύω από το Νοσοκομείο
Παρ ότι υπάρχει εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος προσέγγισης της φωτιάς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr. στο Συντονιστικό ¨Οργανο που συνεδριάζει αυτή την στιγμή παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο και Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Στάθη Κωνσταντινίδη, δόθηκε εντολή στην Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπγρεσιών της Αντιπεριφέρειας Έβρου κ. Μαυράκη, για δημιουργία επιπλέον αντιπυρικής ζώνης γύρω από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
ww.evros-news.gr/2023/08/21/ξεκίνησε-μερική-εκκένωση-του-νοσοκομ/
 
Top