ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
Το ζεϊμπέκικο η αφορμή, ποια η αιτία;
Ο Πατούλης ήταν αποτυχημένος δήμαρχος Αμαρουσίου, αφού πέραν των άλλων, χρεοκόπησε το δήμο. Τον άφησε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη σε τράπεζες, και χρειάστηκε να ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, ειδική τροπολογία, για να τα ρυθμίσει, με χαμηλές δόσεις που παρακρατούνται από την κρατική χρηματοδότηση και χρόνο αποπληρωμής, αν θυμάμαι καλά, περίπου 120 χρόνια.
Πέραν της γελοιότητας με την πρώην σύζυγό του εκείνη την περίοδο, είχε ανακοινώσει δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019, την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, μάλιστα είχε νοικιάσει και γραφεία, με δεκάδες εθελοντές και μη, είχε ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού και τους περισσότερους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Όμως, ένα χρόνο πριν τις εκλογές και αφού αναμόρφωσε διαδοχικά τον Δήμο Καρπενησίου, την γενέτειρα του πατέρα του, στην συνέχεια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ήθελε να αναμορφώσει και την πρωτεύουσα για να ετοιμαστεί για την σωτηρία της χώρας, ο ανιψιός του Πρωθυπουργού Κώστας Μπακογιάννης.
Θυμάστε τότε, τις δομόσιες κόντρες Μητσοτάκη-Πατούλη, τότε ο Μητσοτάκης δεν ήταν Πρωθυπουργός, δηλαδή πολύ ισχυρός, και ο καυγάς έλλειξε win-win.
Ο Πατούλης πήρε το χρίσμα Μητσοτάκη για την Περιφέρεια και τα δις ευρώ του ΕΣΠΑ και ο ανηψιός το χρίσμα, για τον Δήμο Αθηναίων και την δημοσιότητα για την επόμενη επιλογή του.
Η αποτυχία του Πατούλη και στην Περιφέρεια ήταν εξασφαλισμένη, όπως και των περισσοτέρων Περιφερειαρχών.
Παρ' όλα αυτά ο Μητσοτάκης του έδωσε το χρίσμα, όπως και στους περισσότερους αποτυχημένους Περιφερειάρχες, για τις εκλογές του Οκτώβρη, και όλοι είναι φαβοροί για να κερδίσουν πάλι.
Τον ανιψιό τον συναντήσαμε και πριν ένα μήνα, όταν την τελευταία στιγμή ανακοίνωσε, ότι ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΚΕΔΕ(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), όταν ο μέχρι τότε Πρόεδρος, δήμαρχος Τρικάλων, ορκίστηκε Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής.
Ο Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά την ομόφωνη εκλογή του Δημάρχου Μενεμένης-Αμπελοκήπων Λάζαρου Κυρίζογλου, στην θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσε ότι ο επόμενος πρόεδρός της, μετά τις εκλογές του Οκτώβρη, θα είναι ο Κώστας Μπακογιάννης.
Δηλαδή τον εξέλεξε Δήμαρχο Αθηναίων και ταυτόχρονα Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, πλήρης ο σεβασμός στους θεσμούς και την βούληση των πολιτών.
Φιλελεύθερος, πολυδύναμα εκσυγχρονιστής, με σεβασμό στο κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με διαφάνεια στις επιλογές του, σκληρός απέναντι στον Ερντογάν, αμείλικτος στα φαινόμενα διαφθοράς, παλαιοκομματισμού και μικροκομματισμού, ταυτισμένος με την αξιοκρατία, παθιασμένος με το περιβάλλον και πολλά άλλα
Έχει μόνο δύο αδυναμίες, την εξουσία και τον ανηψιό.
Την εξουσία τον καταλαβαίνω, το πήρε από τον πατέρα του, έχει χρέος να σώσει και αυτός την χώρα, τον ανηψιό γιατί;
Κάποιοι θα πουν ότι, τα δικά του παιδιά είναι μικρά, δεν θα προλάβουν, ο ανιψιός δεν κρατιέται.
Είναι και μια υποχρέωση απέναντι στην αδερφή του, που την πρόλαβε για λίγες ώρες, και ανακοίνωσε το 2015, την υποψιότητά του, με την υποστήριξη του πατέρα του, για την ηγεσία της ΝΔ. Βέβαια, η Ντόρα Μπακογιάννη Μειμαράκη ψήφισε, το πλήρωσε όμως αυτό, όταν παραμονές εκλογών, ο Κυριάκος δήλωσε, ότι: Δεν θα κάνει Υπουργό την αδερφή του, αν κερδίσει τις εκλογές.
Λίγο εκδικητικός δεν σας φαίνεται;
ΥΓ: Για τον "στρατιώτη της παράταξης" Χαρδαλιά, θα γράψω αύριο.


 
Top