Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Οι "αγανακτισμένοι" κι η "αγανάκτηση" του Γαλλικού λαού...

Σημειώναμε για να εξηγήσουμε και προσδιορίσουμε γιατί «Το κίνημα της πλατείας (2011)», δεν ήταν και δεν μπορούσε να είναι όπως το παρουσίαζαν οι "εξεγερμένοι" (κυρίως το 3% του τότε Συνασπισμού, που έτσι οδηγήθηκε στην κυβερνητική εξουσία για να σβήσει και συκοφαντήσει, να ενταφιάσει κάθε έννοια "αριστεράς"). Ήθελαν να επιβάλουν ως «καταξίωση το κίνημα των πλατειών 2011», ως μέγιστο πολιτικό συμβάν και το επισημάναμε, τότε, ως εξής;

«Αν ένας άνθρωπος, που δεν έχει μέσα του κουλτούρα, πολιτική συνείδηση, παιδεία εξεγερθεί, δεν θα γίνει ποτέ επαναστάτης.
Θα παραμείνει πάντα εξεγερμένος αγανακτισμένος.
Μόνον όποιος διαθέτει κουλτούρα γνωρίζει που θέλει να φθάσει και τι σημαίνει επανάσταση.
Ο άνθρωπος που παραμένει στην κατάσταση του εξεγερμένου είναι όπως ένα άδειο σακί. Όταν στη διάρκεια της επανάστασης φυσάει ο άνεμος, αυτός φουσκώνει και εμφανίζεται επαναστάτης. Αλλά, όταν βρέχει και βρέχει συχνά στην επανάσταση, εκείνο το άδειο σακί μουσκεύει, το βρίσκεις καταγής στα πόδια σου.
Δεν θα μπορέσετε ποτέ να κάνετε επανάσταση χωρίς επαναστάτες.
Όμως, προσοχή στους αγανακτισμένους. Σε κάνουν να σκοντάφτεις κι είναι οι πρώτοι που καταστρέφουν την επανάσταση»
Μάο Τσετούνγκ

Γαλλία... η "εξέγερση" κι οι "εξεγερμένοι" στις χώρες-αποικίες των ΗΠΑ, με την ψευδεπίγραφη επωνυμία "Ευρωπαϊκή Ένωση", δεν μπορούν να προσφέρουν πολιτική διέξοδο, να φέρουν κάτι θετικό για τους εργαζομένους.
Συνεπαίρνουν μόνον όσους θέλουν ν' αγνοούν πως «Η ελπίδα είναι μια παγίδα, ένα άτιμο πράγμα που εφευρέθηκε από τους κυβερνώντες...»* κι όσους συντηρούν τα "μαγαζάκια" τους ως δήθεν κινήματα
Ενδεικτικά, για το κίνημα των πλατειών" (2011) με τους Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Κατρούγκαλο, Καζάκη** κ.α.π. αστέρες της "επανάστασης":
Γράφει ο "Δρόμος της Αριστεράς": «Οι Πλατείες συκοφαντούνται, λοιδορούνται και διαστρεβλώνονται...»
Γράφει η "Εποχή  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ": «Η "αραβική άνοιξη" εμπνέει τους νέους δικτυωμένους μορφωμένους στη βόρεια πλευρά της Μεσογείου, το κίνημα των πλατειών σε Ισπανία και Ελλάδα εμπνέει τους ομολόγους τους στην Βόρεια Αμερική, και όλοι μαζί εμπνέουν τους νέους σε μια σειρά από χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη (Ισραήλ, Τουρκία, Αρμενία, Βραζιλία, Χονγκ Κονγκ, κ.α.»
Γράφει η "Εργατική Αλληλεγγύη", η εφημερίδα της "αντικαπιταλιστικής αριστεράς": «Το “κίνημα των πλατειών”: Κίνημα ενάντια στα μνημόνια και τους φασίστες. Το κίνημα των πλατειών του 2011 αποτελεί ίσως το πιο κατασυκοφαντημένο κίνημα της τελευταίας δεκαετίας. Η άρχουσα τάξη και οι εκπρόσωποί της στην Ελλάδα ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει για εκείνες τις 40 μέρες που δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καταλάμβαναν καθημερινά το Σύνταγμα, τον Λευκό Πύργο και τις άλλες πλατείες»
"ΠΡΙΝ": «Στην πλατεία που φάνηκε πως όλα είναι δυνατά. Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. […] Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται»
ΕΠΑΜ-Καζάκης: «Οι πλατείες ακόμα αντηχούν... Ένα κίνημα πληβειακό από τις πλατείες των αγανακτισμένων που άντεξε τα πάντα. Η συγκλονιστική κινητοποίηση του ελληνικού λαού με αποκορύφωμα το κίνημα των αγανακτισμένων που αποτέλεσε τη μήτρα για τις επερχόμενες εξελίξεις***»

Σήμερα, η δεξιά κι ο βασικός ταξικός αντίπαλος των εργαζομένων, η Νατοϊκή αριστερά (σε όλες της τις εμφάσεις και παραλλαγές), έχουν μια κοινή πολιτική ατζέντα και στρατηγική [αντιμετώπιση του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, αντιμετώπιση του "κινδύνου κλιματικής αλλαγής", "Ανθρώπινα Δικαιώματα Τρανσεξουαλισμού", "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, περισσότερους πειραματικούς ορούς Big Pharma (τους βάπτισαν "εμβόλια")].
Έτσι... σήμερα βρισκόμαστε χωρίς τον "Πρίγκιπα" του Αντόνιο Γκράμσι -όντας βουλευτής του ΚΚΙ, φυλακισμένος στα κάτεργα του Μουσολίνι και γράφοντας στη φυλακή υπό λογοκρισία, ασκεί κριτική στους συντρόφους του που διαμαρτύρονται γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός-, όπου ο "Πρίγκιπας" είναι η απαραίτητη κι αναγκαία ύπαρξη του Κόμματος κι Ηγέτη!
Στην "πολιτισμένη" δύση (αποικία των ΗΠΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση), όπως και στην αποικία Ελλάδα, ο "Πρίγκιπας" δεν υπάρχει, αλλά ούτε μπορεί να οικοδομηθεί, τουλάχιστον σήμερα με τα "υλικά κατεδάφισης" και χωρίς να "κλείσουν οριστικά όλοι οι λογαριασμοί" με τη Νατοϊκή αριστερά, να αποδεχθούμε πως η λεγόμενη "αριστερά" είναι σε υπαλληλική σχέση με το ΝΑΤΟ, είναι ένα πτώμα που βρωμάει και πρέπει το γρηγορότερα να ενταφιαστεί. Ίσως επόμενες γενιές θα βρουν το δρόμο της ανατροπής, ή θα μας "έρθει" από τους ανυπότακτους λαούς, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, τον σημερινό νικηφόρο παγκόσμια "Άξονα της Αντίστασης" στον ιμπεριαλισμό και τον νέο ναζισμό...

Σήμερα στην αποικία Ελλάδα σχηματίστηκε ένα νέο "εθνικό" μέτωπο, για ν' αντιμετωπίσει την άνοδο της "ακροδεξιάς", δημιούργημα του ίδιου σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ώστε να εκτονώνει φίλαθλα κι οπαδικά την εξαθλίωση του λαού...

Αυτοί δεν είναι "Σπαρτιάτες"... Νατοϊκά μορμολύκεια... κηρύξατε πόλεμο στον "Ρωσικό ιμπεριαλισμό"... Ρωτήσατε το λαό;
Σημειώνει εύστοχα ο φίλος Γιάννης Κων. Κρούσος: «Διάβασα κάπου πως στις τελευταίες εκλογές μπήκαν οι φασίστες στη Βουλή.
Μα, αφού είναι από καιρό μέσα.
Στηρίζουν ναζιστική ιατρική και χειροκροτούν το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία.
Τι είναι αυτά που λέτε; Στραβωμάρα;
»
«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να... πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini

Ενδεικτικά για τα δρώμενα στη Γαλλία, χωρίς να υποτιμάται ο εγκληματικός ρόλος του υπάλληλου των Ρότσιλντ:

«Η αριστερά στη Γαλλία συγκεντρώνει περίπου το 30%.
Η χρησιμότητά της είναι η νίκη του Μακρόν.
Τα επιχειρήματα θα είναι τα ίδια: το μικρότερο κακό, να σταματήσουμε την άνοδο της δεξιάς, αντιφασιστική ενότητα.
Συνηθισμένες μαλακίες.
»
Βιντσέντζο Κόστα

Απρίλης 2022: "Nίκη της δημοκρατίας"... Μακρόν για την "Ευρωπαϊκή Ενότητα", την Ουκρανία & το NATO!

Σεπτέμβρης 2022: «Ζαν-Λυκ Μελανσόν... η Νατοϊκή αριστερά του χαβιαριού...»

11 Νοέμβρη 2022 Η ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά πήρε το όπλο της εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού!

Να μην ξεχνάμε... Ιούλης 2018: 14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας

«Η επανάσταση δεν είναι ένα γεύμα σε μια δεξίωση, δεν είναι ένα λογοτεχνικό έργο, ένας πίνακας, ένα κέντημα.
Εξίσου δεν έχει σχέση με την κομψότητα, την ηρεμία και λιχουδιά, ή εξίσου με την γλυκύτητα, την ευγένεια, το σεβασμό και την μεγαλοπρέπεια.
Η επανάσταση είναι μια εξέγερση, μια βίαια πράξη με την οποία μια τάξη ανατρέπει άλλη.
Μπορεί ένας κομμουνιστής, ο οποίος ως εκ τούτου είναι διεθνιστής, να είναι ταυτόχρονα πατριώτης;
Εμείς υποστηρίζουμε ότι όχι μόνο μπορεί να είναι πατριώτης, αλλά πρέπει να είναι αγώνας για την υπεράσπιση της πατρίδας.
Μόνον με την πάλη για την υπεράσπιση της πατρίδας μπορούμε να συντρίψουμε τους επιτιθέμενους και να κατακτήσουμε την εθνική απελευθέρωση.
Και μόνον με την εθνική απελευθέρωση, το προλεταριάτο κι οι άλλοι εργαζόμενοι μπορούν να φτάσουν στη χειραφέτηση. 
Στους πολέμους της εθνικής απελευθέρωσης, ο πατριωτισμός είναι επομένως μια εφαρμογή του διεθνισμού»
Μάο Τσετούνγκ

Παραπομπές:

«Η ελπίδα είναι μια παγίδα, ένα άτιμο πράγμα που εφευρέθηκε από τους κυβερνώντες...»*

«Η ελπίδα για την οποία μιλάνε είναι μια παγίδα, μια άτιμη λέξη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.
Η ελπίδα είναι μια παγίδα που εφευρέθηκε από τα αφεντικά.
Η ελπίδα είναι εκείνη, εκείνων που σας λένε όπως ο Θεός... μείνετε ήσυχοι, μην μιλάτε, προσευχηθείτε και θα λυτρωθείτε, θα ανταμειφθείτε στο μέλλον.
Στο μεταξύ, λοιπόν, τώρα να είστε ήσυχοι: θα υπάρξει ανταμοιβή σε μια μεταθανάτια ζωή.
Έτσι λένε λοιπόν: να είστε ήσυχοι, πηγαίνετε σπίτι σας.
Ναι, είστε απολυμένοι, αλλά σε 2 ή 3 μήνες θα σας προσλάβουμε ξανά, θα σας δώσουμε τη θέση εργασίας.
Να είστε ήσυχοι, να πάτε σπίτι σας και... έτσι όλοι μένουν ήσυχοι.
Ποτέ να μην έχεις ελπίδα!
Η ελπίδα είναι μια παγίδα, ένα άτιμο πράγμα που εφευρέθηκε από τους κυβερνώντες.
Μόνον μια πραγματική Επανάσταση χρειάζεται»
Mario Monicelli


Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Κατρούγκαλο, Καζάκη**

ΕΠΑΜ-Καζάκης... ***η μήτρα για τις επερχόμενες εξελίξεις   27 Ιούνη 2023, Ο Καζάκης αποκαλέπτει την "Ηλίθια Ρωσική ηγεσία"!

«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως!
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσουν στη λογική με λογική,
στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα!
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους.
της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει»
Pier Paolo Pasolini

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top