Πάνω από 1.300 συλλήψεις έγιναν το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Γαλλία αφού συνεχίζονται οι οργισμένες διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό στη Ναντέρ.

Η κηδεία του 17χρονου Γαλλο-αλγερινού έγινε σήμερα, ενώ αναμένονται νέες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι «Δικαιοσύνη για τον Ναέλ» και να σταματήσουν οι δολοφονίες από αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ελιζαμπέτ Μπορν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξετάζουν την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ενώ συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις κατά της νεολαίας που έχει ξεσηκωθεί με χαρακτηρισμούς όπως «παράσιτα».

 Οι οπαδοί της Μαρσέιγ καλούν τους νέους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να σταματήσουν τα επεισόδια
Οι South Winners 1987, ένας από τους δύο συνδέσμους οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Μαρσέιγ, καλούν τους νέους σε αυτοσυγκράτηση και «να σταματήσουν αμέσως αυτές τις καταστροφικές ενέργειες στην πόλη μας» (σ.σ. Μασσαλία).

«Ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, σπιλώνετε τη μνήμη» του Ναέλ M., ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου την Τρίτη, και «διχάζετε επίσης την πόλη μας, η οποία ενσαρκώνει έναν μοναδικό πολυπολιτισμό που μας ενώνει όλους», αναφέρει η ανακοίνωση του συνδέσμου σε μια σπάνια πολιτική δήλωση που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις πράξεις βανδαλισμού. Αντιλαμβανόμαστε την οργή σας, αλλά σας εκλιπαρούμε να την ελέγξετε», καθώς οι ταραχές θα λειτουργήσουν «ως νερό στο μύλο όλων των όρνεων των άκρων».
 
Top