Ακόμα μια πετυχημένη επέμβαση για τον διακεκριμένο γαστρεντερολόγο και Διευθυντή της Ενδοσκοπικής Μονάδας Πειραιά, Dr Σταύρο Καρακατσάνη

Πολυποδεκτομή υψηλού βαθμού δυσκολίας σε εξέταση κολονοσκόπησης από τον Δρ. Σταύρο Καρακατσάνη.

Ο ασθενής προσήλθε στο ιατρείο με διεγνωσμένη επίπεδη πολυποειδή βλάβη (α’ ιστολογική: αδένωμα χαμηλού έως μετρίου βαθμού δυσπλασίας) με διάμετρο 6,5 εκ. Η ιδιαιτερότητα της εκτομής ήταν τόσο η διάμετρος της όσο και η επαφή της με την ειλεοτυφλική βαλβίδα.

Ο ιατρός και η ομάδα του προχώρησαν στην τμηματική αφαίρεση της βλάβης με βρόχο πολυπεκτομής αφού προηγήθηκε υποβλεννογόνια έγχυση BluedeMethylene. Για την σύγκλιση του μεγάλου ελλείματος τοποθετήθηκαν 25 μεταλλικά αιμοστατικά clips ώστε να αποφευχθεί μεταγενέστερη αιμορραγία.

Η νέα ιστολογική έκθεση κατέδειξε αδένωμα με υψηλόβαθμη δυσπλασία το οποίο μεταπίπτει σε επιφανειακής θέσης αδενοκαρκίνωμα (CainSitu), ο οποίος εξαιρέθηκε πλήρως.

Κοντά στην παραπάνω βλάβη υπήρχαν ακόμη 2 πολύποδες συνολικής διαμέτρου 1,7 εκ. οι οποίοι απαίτησαν 5 μεταλλικά αιμοστατικά clips, ενώ στο σιγμοειδές αφαιρέθηκε με βρόχο πολυπεκτομής έμμισχος πολύποδας 2,5 εκ. μετά από τοποθέτηση endoloop.

Η επέμβαση θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη τόσο από τεχνικής πλευράς όσο και επειδή ο ασθενής ανέρρωσε εξαιρετικά και χωρίς επιπλοκές.

Η τεχνογνωσία της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις πολυπεκτομές του παχέος εντέρου και του στομάχου.

Για οποιαδήποτε απορία σας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο 210-4297142.

Εξαίρεση καρκίνου παχέος εντέρου Ca In Situ σε εκτεταμένη πολυπεκτομή

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΔΩ

 
Top