Μια νέα έκθεση που συντάχθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Νομικών (ICJ), το UNAIDS και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) ζητά την αποποινικοποίηση όχι μόνο όλων των μορφών χρήσης ναρκωτικών αλλά και όλων των εκφράσεων σεξουαλικότητας, συμπεριλαμβανομένης της παιδεραστίας.

Δημοσιεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, (την οποία πια εκμεταλεύονται για κάθε χρήση), η έκθεση αναφέρει ότι στόχος της είναι να καθοδηγήσει «την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ποινικό δίκαιο». Αναφέρεται στις «αρχές της 8ης Μαρτίου», οι οποίες ζητούν την αποποινικοποίηση όλων των αδικημάτων που σχετίζονται με «σεξ, χρήση ναρκωτικών, HIV, σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, και κολλάνε και το… έλλειψη στέγης και φτώχεια για να φαίνεται πολιτικά ορθό..,».

Ενώ ο Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών είναι σίγουρα μια μάστιγα για την ανθρωπότητα, η σύνδεσή του με τη σεξουαλική απελευθέρωση και τη μορφή απροκάλυπτης κακοποίησης παιδιών, την στιγμή που έχει διαστάσεις μάστιγας, δεν είναι απλώς αηδιαστική – αλλά ισοδύναμο για την πορεία όσον αφορά το είδος των πραγμάτων που θα περιμέναμε από δω και πέρα απο τα Ηνωμένα Έθνη.

«Το ποινικό δίκαιο είναι ένα από τα πιο σκληρά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το κράτος για να ασκήσει έλεγχο σε άτομα… ως εκ τούτου, θα έπρεπε να είναι ένα μέτρο έσχατης ανάγκης, ωστόσο, παγκοσμίως, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς την υπερποινικοποίηση», δήλωσε ο Ian Seiderman. , ο Διευθυντής Νομικής και Πολιτικής στο ICJ, σε δελτίο τύπου.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτοί οι νόμοι όχι μόνο παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τις ίδιες τις θεμελιώδεις αρχές του ποινικού δικαίου».
Αφήστε τα παιδιά ήσυχα!

Το σεξ μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων είναι το τμήμα της πρότασης των Ηνωμένων Εθνών που καθιστά όλο αυτό το σχέδιο αποποινικοποίησης Δούρειο Ίππο για νομιμοποιημένη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – και δεν επιτρέπεται να περάσει.

«Σε ό,τι αφορά την επιβολή του ποινικού δικαίου, οποιαδήποτε προβλεπόμενη ελάχιστη ηλικία συναίνεσης στο φύλο πρέπει να εφαρμόζεται κατά τρόπο που δεν εισάγει διακρίσεις», αναφέρει η πρόταση. «Η επιβολή δεν μπορεί να συνδέεται με το φύλοτων συμμετεχόντων ή την ηλικία συναίνεσης στο γάμο» κάτι που σαφώς παραπέμπει και στα “θρησκευτικά δικαιώματα” του Ισλάμ.

Συνεχίζει λέγοντας κάτι τελείως αόριστο: «Επιπλέον, η σεξουαλική συμπεριφορά που περιλαμβάνει άτομα κάτω από το κατώτατο όριο ηλικίας συναίνεσης για σεξ μπορεί να είναι συναινετική, στην πραγματικότητα, αν όχι σύμφωνα με το νόμο. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιβολή του ποινικού δικαίου θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα δικαιώματα και την ικανότητα των ατόμων κάτω των 18 ετών να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη συναινετική σεξουαλική συμπεριφορά και το δικαίωμά τους να ακουστούν σε θέματα που τα αφορούν».

«Σύμφωνα με τις εξελισσόμενες ικανότητές τους και την προοδευτική αυτονομία τους, τα άτομα κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις που τα αφορούν, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ηλικία, την ωριμότητα και τα καλύτερα συμφέροντά τους και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις εγγυήσεις μη διάκρισης».

Είναι γεγονός ότι ένα παιδί δεν είναι ικανό να συναινέσει πραγματικά στη σεξουαλική δραστηριότητα με έναν ενήλικα. Ένα ανήλικο παιδί δεν έχει διαμορφωθεί ή αναπτυχθεί πλήρως, και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να λάβει μια τέτοια απόφαση με τον ίδιο τρόπο όπως ένας ενήλικας – γιαυτό και μέχρι σήμερα υπήρχε ο παράγοντας της αποπλάνησης ανηλίκου.

Όχι μόνο αυτό, αλλά τα παιδιά αξίζουν να διατηρήσουν την αθωότητα για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το νομοσχέδιο ζητά την κατάργηση όλων των ποινικών νόμων που σχετίζονται με τη σεξουαλική εργασία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα σε αθώους, π.χ. διακινητές σεξ, μαστροπούς και κακοποιούς.

«Με τη σειρά του, αυτό εξυπηρετεί και τη βιομηχανία των αμβλώσεων, η οποία έχει βοηθήσει τους διακινητές και τους κακοποιούς, αποτυγχάνοντας να αναφέρουν ύποπτη κακοποίηση και επιστρέφοντας θύματα στους κακοποιούς τους μετά τις αμβλώσεις τους», προειδοποιεί το Live Action .

«Η αποποινικοποίηση της σεξουαλικής εργασίας, των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων και των αμβλώσεων θα εξυπηρετούσε μόνο διπλά τους διακινητές και τους κακοποιούς, οι οποίοι είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν την άμβλωση ως μέσο για να καλύψουν τα εγκλήματά τους».
 
Top