Της Ιωάννας Υψηλάντη
Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά ο Μητσοτάκης πρέπει να έχει... βαρέσει 4 εγκεφαλικά, μπροστά στις δεύτερες κάλπες.
Αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει την αυτοδυναμία, από τις πρώτες εκλογές, ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, που όλοι τώρα την συκοφαντούν, γιατί όλοι ήθελαν να είναι αρχηγοί του ποσοστού τους, έστω κι αν αυτό ήταν ισχνό, τώρα δεν ξέρει τι του ξημερώνει.
- Θα τον ξαναψηφίσουν και πόσοι;;
- Θα μπουν δυο-τρία εξωκοινοβουλευτικά κόμματα στην Βουλή, για να του κόψουν έδρες παντοδυναμίας;;
- Θα συνεχιστούν οι νοθείες στην Σίγκουλαρ, βάσει πληθυσμού-εγγεγραμμένων;;
- Θα πετύχει το δικό του καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα με την κλοπή εδρών, από τα άλλα κόμματα, ή θα του δώσει μόνο μια μικρή αυτοδυναμία στην Βουλή;
- Όσο και να μην το αναφέρουν τα 5 κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν σοκαριστεί από το ποσοστό του 16%, που συγκέντρωσαν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, στις προηγούμενες εκλογές. Ενα τέτοιο ποσοστό, ΠΟΤΕ δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν! Αντιστοιχεί, με διαφορά 2 μονάδων περίπου,, στα ποσοστά, που κέρδισαν ΔΥΟ κοινοβουλευτικά κόμματα μαζί. (ΠΑΣΟΚ+ΚΚΕ).
Και κανείς δεν γνωρίζει ΠΟΥ θα κατευθυνθούν αυτοί οι ψήφοι!
Αν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και συνασπισμοί (27+8+1 ανεξάρτητος) μπορούσαν να βρουν μια κοινή συνισταμένη συνεργασίας και να συμπτυχθούν σε 5, κάτω από έναν αρχηγό κοινής αποδοχής και με ελεύθερο πρόγραμμα σύγκλησης, προσδιορισμένο σε 5 κοινές αρχές, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά. Έχουν πρυτανεύσει τα αρχηγιλίκια, που θα είναι και η αιτία να παραμείνουν άγνωστα στο ευρύ κοινό, αφού δεν τους διατίθεται τηλεοπτικός χρόνος, για να γνωριστούν με τους ψηφοφόρους. Ο χρόνος αυτός μοιράζεται μόνο για τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Έτσι χάνεται το τρένο!
Πάντως, όσα και όποια κόμματα μπουν στην Βουλή, το πρώτο τους καθήκον θα πρέπει να είναι η κοινή τους  δράση για την ψήφιση ενός πραγματικά δημοκρατικού εκλογικού συστήματος, που αποκλείει οποιεσδήποτε νοθείες, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα, προκειμένου να σταματήσει αυτό το μετεμφυλιακό καθεστώς ελέγχου της εξουσίας.
Δεν μπορεί το πραγματικό 24,4%, στο σύνολο των εγγεγραμμένων, που πήρε η ΝΔ να κυβερνά το 75% που δεν την ψήφισαν! Δεν έχει την λαϊκή εκπροσώπηση!  
Είναι σαν το 0%+0%=14%, που έλεγε στους εργαζόμενους ο μπαμπάς του Κούλη, Κων. Μητσοτάκης, προκειμένου να τους πείσει ότι για κάθε εξάμηνο με 0% αύξηση στα εισοδήματα τους, θα έχουν κερδίσει 14%!

 
Top