Μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πάμε μόνοι μέχρι τέλους».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν με τους δύο βουλευτές Αντ. Μυλωκάκη και Κατ. Αλεξοπούλου και την αποχώρησή τους, τόνισε: «Προτιμούμε να αποχωρήσουμε από την πολιτική, παρά να ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ τους ψηφοφόρους, κάνοντας ανίερες συμμαχίες με διεφθαρμένους, πολιτικά…. “σκουπίδια” και ψεύτες για μια καρέκλα! ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Λ.! ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!»

Η απόφαση που ελήφθη στην Ελληνική Λύση ήταν να μεταφέρει σε άλλες εκλογικές περιφέρειες τρεις βουλευτές μετά από δημοσιεύματα που τους ήθελαν να συνομιλούν με τη Νέα Δημοκρατία, έφερε αποχωρήσεις απο το κόμμα. Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα ενέπλεκαν τους βουλευτές Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, Αντώνη Μυλωνάκη και Απόστολο Αβδελά. Οι τρεις βουλευτές, παραπέμφθηκαν από το κόμμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικές εκπομπές ο Αντώνης Μυλωνάκης είχε μιλήσει για στημένη υπόθεση σε βάρος του περί δήθεν «αποστασίας». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τι πρόκειται να κάνει ο ίδιος. «Δεν θα κάνω τίποτα δεν μπορώ να πάω απέναντι από το κόμμα που μέχρι χθες ήμουν υποψήφιος, αυτό θα το έκανε μόνο ένας παλιάνθρωπος. Θα δω μετά τι θα κάνω». Τέλος, αποκάλυψε ότι «ήδη με έχουν καλέσει μικρά κόμματα, εκτός κοινοβουλίου από τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Είπα «όχι» γιατί δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη εύκολα πλέον. Ή θα επιστρέψω στη δημοσιογραφία ή θα ασχοληθώ σοβαρά με κάτι που θα μου κινήσει την εμπιστοσύνη».

Αντίθετα με τον Αντ. Μυλωνάκη και την κ. Αλεξαοπούλου ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αβδελάς, δέχτηκε τη μετακίνησή του στην εκλογική περιφέρεια των Γρεβενών. «Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όπου θέλει ο πρόεδρος, ας με κατεβάσει υποψήφιο. Στη Σάμο, στη Χίο, όπου θέλει. Στοιχισμένος πίσω από τον Βελόπουλο ήμουν και θα είμαι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν νομίζει ότι θα βοηθήσω κάπου αλλού, θα πάω. Ούτε για την καρέκλα είμαι ούτε τίποτα και το ξέρει ο πρόεδρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται:
«Κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι «συνομιλούν» με τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τη βασική γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ουδεμία πιθανότητα συγκυβέρνησης υπάρχει, αλλά και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για φαινόμενα οχλήσεων υποψηφίων βουλευτών από στελέχη της ΝΔ, αποφασίστηκαν τα εξής:
Οι φερόμενοι ως «συνομιλητές» της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους.
Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον. Και μία υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση: πρωτοκλασάτα στελέχη είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και κανείς άλλος».

 
Top