Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς και το φετινό Πάσχα, με την Τροχαία να λαμβάνει έκτακτα μέτρα, καθώς σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων.

Από νωρίς σήμερα το πρωί η κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με μεγάλο μποτιλιάρισμα να καταγράφεται λίγα πριν τις 16:00 στην Αττική Οδό, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν έως και τα 30 λεπτά στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

.



Σύμφωνα δε με επίσημη ενημέρωση, όσοι κινούνται στα διόδια Αφιδνών, πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς και εκεί επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης από τα συγκεκριμένα διόδια εξήλθαν 21.138 αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ 9.112 αυτοκίνητα πέρασαν προς Αθήνα.

Προβλήματα εντοπίζονται και στην έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, από Χαϊδάρι μέχρι Σκαραμαγκά, ενώ στο «κόκκινο» είναι και το ανοδικό ρεύμα του Κηφισού, από το ύψος του Μοσχάτου. Αυξημένη, πάντως, είναι η κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς όσοι θα μείνουν εντός, κάνουν τις τελευταίες αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι.

Οσον αφορά στην κίνηση στην Ολυμπία Οδό, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των οδηγών, ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος κατά την περίοδο του Πάσχα, στην οποία υπενθυμίζει ότι οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:

Κατά την έξοδοτη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ
τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα

Κατά την επιστροφήτη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ
την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ


Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φετινή έξοδος αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Καθυστερήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Γεμάτα φεύγουν και τα αεροσκάφη από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται κύμα καθυστερήσεων.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες από τις πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις μεσημεριανές ώρες (15:00-16:30) εκδήλωσαν καθυστέρηση. Η έξοδος από τις πύλες των δύο αεροδρομίων έχει ξεκινήσει από χθες, Μεγάλη Τετάρτη και αναμένεται να συνεχιστεί με ίδιους ρυθμούς έως και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, με τις επιστροφές να αναμένονται κατά κύριο λόγο τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, 17 και 18 Απριλίου.

Για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας η κίνηση σε αφίξεις και αναχωρήσεις είναι η πιο έντονη σήμερα, με 630 συνολικά, 317 εκ των οποίων αναχωρήσεις και 313 αφίξεις, ενώ αύριο ο αντίστοιχος αριθμός αφίξεων και αναχωρήσεων διαμορφώνεται στις 594, εκ των οποίων οι 298 είναι αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες αφίξεις.

Συνολικά 555 πτήσεις θα γίνουν το Μεγάλο Σάββατο (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες (314) αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις, με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Κορυφαίοι εγχώριοι προορισμοί για τους Ελληνες με αφετηρία την Αθήνα αναδεικνύονται η Πάρος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Λήμνος, και η Κάρπαθος, ενώ για όσους πετούν από Θεσσαλονίκη, είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Aegean, του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα.

Οσον αφορά δε στο δίκτυο εξωτερικού, οι προορισμοί που έχουν μεγάλη κίνηση αυτή την στιγμή, είναι το Μιλάνο και η Ρώμη στην Ιταλία, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, και, φυσικά, το Λονδίνο, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα δρομολόγια προς Κύπρο.
 
Top