Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την αλόγιστη χρήση βίας από τους αστυνομικούς, με την κυβέρνηση Μακρόν να ρίχνει το φταίξιμο για τα επεισόδια σε μερίδα διαδηλωτών

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, με τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 48ωρο σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, να έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί τόσο διαμαρτυρόμενων πολιτών, όσο και αστυνομικών.

Ειδικότερα, στο Σεν Σολίν, περίπου 30.000 διαδηλωτές -σύμφωνα με τους διοργανωτές, 6.000 σύμφωνα με την αστυνομία- έλαβαν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή, αυτή τη φορά, την κατασκευή δεξαμενών συλλογής υδάτων για την άρδευση καλλιεργειών. Μέλη οικολογικών και αριστερών οργανώσεων που έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους σε αυτές τις κατασκευές συγκρούστηκαν βίαια με δυνάμεις της αστυνομίας, μετατρέποντας σε εμπόλεμη ζώνη την ευρύτερη περιοχή.



Περίπου 3.000 αστυνομικοί επενέβησαν για να διαλύσουν την συγκέντρωση, η οποία είχε απαγορευτεί, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μάχες σώμα με σώμα, οι οποίες οδήγησαν στον τραυματισμό εκατοντάδων ατόμων, τόσο από την πλευρά των διαδηλωτών όσο και των αστυνομικών.

Μάλιστα, ορισμένοι εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ζωή ενός τουλάχιστον διαδηλωτή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Τα σοβαρά αυτά επεισόδια κατέκριναν τα κόμματα της Αριστεράς, καταγγέλλοντας την αλόγιστη άσκηση βίας από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, με τη γαλλική κυβέρνηση να τα αποδίδει σε πράξεις βίας περίπου 1.000 διαδηλωτών.
 
Top