Μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη για τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης, η βουλευτής Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ανέλυσε περαιτέρω την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Η κα. Τζάκρη είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα προσπαθήσει να σπάσει το ολιγοπώλιο, τα καρτέλ που νέμονται τον χώρο της οικονομίας συνολικά. Αυτή τη στιγμή, στην οικονομία μας ευημερούν 15 επιχειρηματικοί όμιλοι στους τομείς της ενέργειας, των διυλιστηρίων και του τραπεζικού τομέα» και συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να μπει πλαφόν στα κέρδη τους, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες». «Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να μπει πλαφόν στα κέρδη τους στο 5%. Στη Γαλλία, υπάρχει πλαφόν στα κέρδη των παρόχων ενέργειας στο 4%.
Σε διευκρινιστική ερώτηση του παρουσιαστή σχετικά με το αν, σύμφωνα με την πρόταση της, οι 15 μεγάλες εταιρείες θα κερδίζουν 5%, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε καταφατικά: «Ναι και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την αύξηση των επιτοκίων». Στη συνέχεια, τόνισε ότι «εμείς μιλάμε για έναν κρατικό πυλώνα και στις τράπεζες, για να αποκτήσουν πρόσβαση και στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης». Ερωτηθείσα για το αν αναφέρεται σε επανακρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, είπε πως «Αυτό λέμε στο πρόγραμμα μας». «Και βεβαίως, η Αναπτυξιακή Τράπεζα να μοχλεύσει και να αξιοποιήσει με μια διαφορετική ανακατεύθυνση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης», κατέληξε.
 
Top