Σκάνδαλο μεγατόνων για το επίμαχο δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάση, και το «κούρεμα» από την τράπεζα.

Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος για το μη εξυπηρετούμενο δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, μιας και – όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (26/03) – πέτυχε κούρεμα των οφειλών του προς την τράπεζα της Eurobank κατά 96,5%.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Documento», ο Νίκος Παπαθανάσης όφειλε 1.458.548,29 ευρώ, από το 2015, λόγω της σύμβασης ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής. Έτσι, με τους τόκους υπερημερίας, το συνολικό οφειλόμενο ποσό είχε φτάσει στα 2,065 εκατ. ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε για καταδολίευση δανειστών, ο Νίκος Παπαθανάσης πέτυχε διακανονισμό ώστε να καταβάλει μόνο 50.000 ευρώ. Μάλιστα, το ποσοστό του «κουρέματος» αγγίζει το 97,53% εάν προστεθούν οι τόκοι υπερημερίας από το 2015 έως το 2020 που εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση.




Εκτός όλων αυτών, η Eurobank που είναι η τράπεζα με την οποία ο Νίκος Παπαθανάσης έκανε τον διακανονισμό, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Με άλλα λόγια, η τράπεζα καλείται να απαντήσει «πώς κάνει τέτοια "κουρέματα" στον εξωκοινοβουλευτικό αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, όταν εμφανίζεται ιδιαίτερα άκαμπτη στις διαπραγματεύσεις και προχωρά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με τους "κόκκινους δανειολήπτες", οι οποίοι αγωνιούν να σώσουν την πρώτη κατοικία τους;».
 
Top