Τι «διατάσσει» το αφήγημα Μητσοτάκη και πώς λειτουργούν οι δημοσκόποι.

Οι «τσιρλίντερς» στο NBA δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο. Φτιάχνουν τη διάθεση των παικτών και κυρίως ανεβάζουν το ηθικό των οπαδών. Για να συνεχίζουν να ενισχύουν τις ομάδες τους.


Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην Ελλάδα. Όχι στα παρκέ, αλλά στο «γήπεδο» της πολιτικής. Μόνο που οι εγχώριες «τσιρλίντερς» δεν μοιάζουν με τις δροσερές και πανέμορφες κοπέλες των παρκέ. Στη θέση τους είναι κάποιοι ξινοί κύριοι, με σοβαροφανές ύφος και αφόρητα βαρετό και βαριεστημένο ρεπερτόριο. Είναι οι δημοσκόποι (με εξαιρέσεις) βέβαια. Οι οποίοι τουλάχιστον την τελευταία τετραετία έχουν αναλάβει τον ρόλο να ψυχαγωγούν τον πρωθυπουργό. Και να ανεβάζουν το ηθικό του «στρατεύματος», των οπαδών δηλαδή και των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ό,τι και να κάνει ο Μητσοτάκης το ποσοστό είναι κολλημένο. Προς τα πάνω βέβαια. Ότι και να κάνει ο Τσίπρας, επίσης το ποσοστό μοιάζει κολλημένο. Προς τα κάτω βέβαια.


Στις προηγούμενες εκλογές με το ζόρι τον ανέβασαν τις τελευταίες μέρες στο 26-28%. Πήρε βέβαια 31,8%. Τι έγινε ξαφνικά, έβαζε τρίποντα και τα έγραφαν πεντάποντα; Κανείς δεν έμαθε.

Τώρα το ίδιο. Τι «διατάσσει» το αφήγημα Μητσοτάκη; Ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία. Τι κάνουν οι «τσιρλίντερς» των εταιρειών δημοσκοπήσεων; Κάνουν ρεαλιστικό τον στόχο. Στα όρια της αυτοδυναμίας η ΝΔ, βγάζουν οι έρευνες της φωτιάς και της πυρκαγιάς.


Κάποτε ο Λαλιώτης που τους γνώριζε και από την καλή και από την ανάποδη, έβαζε και στοιχήματα με τις «τσιρλίντερς» της εποχής του. Και συνήθως τα κέρδιζε. Καμμιά εθελόντρια «τσιρλίντερς» υπάρχει σήμερα;
 
Top