Κι άλλα καλά νέα για τους πολίτες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας!

Άλλη μια δικαίωση για τους πολίτες των Δήμων Κερατσινίου- Δραπετσώνας η απεμπλοκή του προγράμματος αναδάσωσης στην Αμφιάλη.

 

Η αναδάσωση του λόφου της Αμφιάλης στην περιοχή «Ζέστενα» του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας αποτελούσε ένα επιτακτικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής για πολλά χρόνια.

 

Η δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος κ. Χρ.Βρεττάκος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ.Γ.Περδίκη, ήδη από το 2019, είχαν δρομολογήσει την ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος κωλυσιεργούσε αδικαιολόγητα επί 3 χρόνια την τελική Απόφαση ένταξης του έργου, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει η εκτέλεσή του.

 

Όμως και πάλι χρειάστηκε η κοινοβουλευτική μας παρέμβαση-ερώτηση προς την Κυβέρνηση, ώστε να ανακοινώσει το Υπουργείο την τελική δρομολόγηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου που θα αποτελέσει ανάσα πρασίνου και περιβαλλοντική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής.

 

Πρόκειται ασφαλώς για μία ακόμη πολύ θετική εξέλιξη, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή, στον Δήμαρχο κ.Χρ.Βρεττάκο, καθώς και στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κ.Γιώτα Περδίκη που πέτυχαν την υλοποίηση αυτού του σημαντικότατου έργου ανάδειξης του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής, προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού πρασίνου, που λείπουν δραματικά.

 
Top