1. Η Τουρκία  μελετά συνεχώς την Ελλάδα και ειδικά  την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί  κάθε  κρίση  ή περίοδο ακυβερνησίας  (πχ  1974,  πτώση χούντας, Κύπρος, ---- 1996  αρρώστια  κ. Α. Παπανδρέου, νέος  Πρωθ/γος  ο κ. Σημίτης, Ίμια –--- 2012,  12 Μαΐου  εκλογές και στις  17 Ιουνίου επαναληπτικές   εκλογές,   προκλητική  επίσκεψη  του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων κ. Μπαχτσελί σε Μακεδονία και  Θράκη ).

 2.  Διεθνείς Συνθήκες  καθώς και  Διμερείς Συμφωνίες  (πχ  μνημόνιο των κκ Παπούλια – Γκιλμάζ  για μη  πτήσεις Ιούλιο – Αύγουστο) δεν τηρούνται από την Τουρκία.  Σε  περίοδο δε Χριστουγέννων, Πάσχα, επίσημων αργιών  έχουμε συνήθως ρεκόρ παραβάσεων και παραβιάσεων !!!?

  3. Εκτιμάται ότι κατά την  προεκλογική περίοδο ή  αμέσως μετά  τις  (πρώτες) εκλογές  του 2023, οι Τούρκοι θα αιφνιδιασουν  (απόπειρα  κατάληψης νήσου,  γεωτρύπανο σε ελληνική ΑΟΖ  κτλ). Τα  αποτελέσματα   μιας ελληνοτουρκικής κρίσης, δεν θα είναι αρνητικά για την Τουρκία και τον Τούρκο Πρόεδρο. Θα υπάρξει συσπείρωση  των Τούρκων  ψηφοφόρων, φανατισμός εναντίον της Ελλάδας και  πιθανή επανεκλογή  του  κ. Ερντογάν   ή  παράταση της προεδρίας του για ένα χρόνο (σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα).

  4. Η Τουρκία  στις «παρανομίες» της  φροντίζει να εμπλέκει και τρίτα κράτη (π.χ. στην εισβολή στην Κύπρο  είχαμε συμμετέχοντες Πακιστανούς γιατρούς). Κατά τις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο,  ο  εκπαιδευτής της πίσω θέσης   φορούσε  φόρμα πτήσεως με χρώμα άλλης εθνικότητας, ή/και  είχε σημαία στο μπράτσο άλλης εθνικότητας !!?   Στα  τουρκικά  γεωτρύπανα,  ίσως υπάρχει προσωπικό και άλλων  εθνικοτήτων  (πχ  Νορβηγοί  ή άλλης εθνικότητας εκπαιδευτές).

  5. Κατόπιν όλων των ανωτέρω,  προτείνεται,  να έχει συσταθεί, πριν από τις εκλογές,   μια  «άτυπη»,  Υπηρεσιακή Κυβέρνηση (η οποία,  σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα  μεριμνήσει κυρίως για τη διενέργεια των επαναληπτικών εκλογών).  Επειδή υπάρχει η πιθανότητα, αυτή η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση  να  κληθεί να λάβει  ζωτικής σημασίας αποφάσεις  για τυχόν παράνομες τουρκικές  ενέργειες, απαιτείται  να είναι από πριν ενημερωμένη για όλα τα θέματα με την Τουρκία, να γνωρίζει  τα Στάδια Συναγερμού, τον τρόπο  αποδέσμευσης των  Κανόνων Εμπλοκής  κτλ. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός θα είναι  ο/η   Πρόεδρος  του  Συμβουλίου  της Επικρατείας  ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο καθορισμός Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού και η σχετική εκπαίδευση της «άτυπης»  Υπηρεσιακής Κυβέρνησης (στα εθνικά καθήκοντα του/της  πρωθυπουργού  και των υπουργών), πρέπει να αρχίσει άμεσα. Αναπληρωτής υπηρεσιακός  πρωθυπουργός  προτείνεται   ανώτατος  απόστρατος  αξιωματικός  (κατά προτίμηση πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ).ikia

  6. Η Ελλάδα θα πρέπει  να δείξει αποφασιστικότητα και να ενημερώσει  από τώρα, όλες τις τρίτες χώρες  και όλα τα ΜΜΕ, ότι ουδεμία ευθύνη θα έχει για τη ζωή πολιτών τρίτων χωρών στο «πεδίο», σε περίπτωση «θερμού επεισοδίου»,  το οποίο θα προκληθεί  από  τις παράνομες  ενέργειες  της   Τουρκίας.

                   Σμήναρχος Ι. Κιαμίλης ε.α.

(Ιπτάμενος Μαχητικά Αναχαίτισης, Υποδ/της 1ης  Μάχιμης Μοίρας AWACS- Γερμανία,                       Σύμβουλος Πρέσβη ΥΠΕΞ -  Επιτελής ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, ΔΑΥ κ.τ.λ).


 
Top