Με τα «μούτρα», όπως μαθαίνουμε, έχει πέσει πάνω στις δημοσκοπήσεις αυτές τις ημέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Το σπορ βεβαίως δεν του είναι άγνωστο από τον (προηγούμενο) επαγγελματικό βίο όταν ήταν και ο ίδιος δημοσκόπος επικεφαλής της GPO, αλλά τώρα το ενδιαφέρον είναι πολύ πιο προσωπικό…

Καθώς πλησιάζουν πια οι κάλπες, ο (επονομαζόμενος) «σερ Τάκης» καταλαμβάνεται από ολοένα και μεγαλύτερο άγχος για την εκλογή του και για την ακρίβεια για τη σειρά εκλογής του στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

Ως γνωστόν, στις εκλογές του 2019 ο (προερχόμενος από την ΚΝΕ και το ΠΑΣΟΚ) κ. Θεοδωρικάκος διορίστηκε από τον Κ. Μητσοτάκη σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ κι έτσι αυτή είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να δοκιμάσει (ξεπερνώντας και τις δυσκολίες του «ξένου σώματος») να εκλεγεί με σταυρό.

Η τοποθέτησή του στο υπουργείο Εσωτερικών, αρχικώς, τον βοήθησε να μπει στο εκλογικό παιχνίδι με φόρα. Όταν όμως στη συνέχεια έπεσε σε δυσμένεια και οδηγήθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος, βρέθηκε ενώπιον εκλογικής κατάρρευσης ακόμη και πλήρους ναυαγίου.

Αυτός ήταν και ο λόγος που -όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά σήμερα η στήλη- προκειμένου να καθίσει ξανά σε υπουργικό θώκο και να πάρει πάλι τα πάνω του, δέχτηκε οι (πραγματικές) αρμοδιότητές του και όχι οι τυπικά οριζόμενες να είναι σχεδόν πετσοκομμένες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που ανέλαβε στον προηγούμενο ανασχηματισμό.

Ωστόσο παρά την όποια υπουργική εξουσία απέκτησε -και κυρίως την άφθονη επικοινωνιακή προβολή που εξασφάλισε- σε όλες τις μέχρι τώρα εσωτερικές μετρήσεις για τις κατά τόπους επιδόσεις των υποψηφίων, ήταν και παρέμενε στάσιμος. Εντάξει, η επαναφορά του στο υπουργικό συμβούλιο τον απάλλαξε από το θεμελιώδες άγχος της εκλογής αλλά το πρόβλημά (του) δεν είναι πια αυτό. Άλλο πράγμα είναι να εκλεγεί στις πρώτες θέσεις και άλλο να δίνει τη μάχη της «επιβίωσης», υπό τον φόβο να τον ξεπεράσει ακόμη και ο (απλός βουλευτής) Βασίλης Σπανάκης.

Με άλλα λόγια, ο στόχος του νυν υπουργού Προστασίας του Πολίτη να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον στην «πρώτη τριάδα» του νότιου τομέα -για να μπορεί να έχει και κάποια «υπόσταση» και προοπτική την επομένη των εκλογών- έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα ανέφικτος. Η αλήθεια είναι πώς ανάλογα άσχημο κλίμα αντιμετωπίζουν και οι περισσότεροι από τους «μητσοτακικούς» υπουργούς…

Κάπως έτσι, η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό θα μπορούσε να είναι ένα σωσίβιο στη μάχη του σερ Τάκη να ανεβεί στην επιφάνεια. Μένει να φανεί όμως εάν οι επικοινωνιακοί χειρισμοί θα αποδειχτούν ισχυρότεροι από τις σκιές συγκάλυψης που παρατηρούνται στην υπόθεση...
Ο κοριός


 
Top