Τις 32 έχουν φτάσει πλέον οι συλλήψεις μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό, τον σύντροφό της και τη σχέση τους με τον 30χρονο αρχηγό δυο εκ των τριών συμμοριών.

Οι συμμορίες που λυμαίνονταν τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη ήταν συνολικά τρεις. Έχουν συλληφθεί εννέα μέλη της πρώτης, 14 της δεύτερης και εννέα της τρίτης.


Τα μέλη της δεύτερης και της τρίτης συμμορίας, είχαν «πιάσει» πάνω από 10 διαμερίσματα στον 7ο όροφο του κτιρίου και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει. «Εδώ είναι μόνο δικό μας στέκι» έλεγαν, εκφοβίζοντας τους φοιτητές ή και δέρνοντας όποιον τολμούσε να τους αμφισβητήσει.

Αρχηγός στη δεύτερη και την τρίτη συμμορία είναι ο 30χρονος σεσημασμένος κακοποιός, ο οποίος επιτέθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη το πρωί της Τρίτης (27.09.2022), σε 35χρονη ανθυπαστυνόμος, με αποτέλεσμα εκείνη να πυροβολήσει και να τον σταματήσει. Πρωτοπαλίκαρο του κακοποιού, σε βάρος του οποίου υπάρχει κατηγορία ακόμη και για αρπαγή ανηλίκου, είναι και ο σύντροφος της 22χρονης, δόκιμης αστυνομικού, η οποία θεωρείται πως δρούσε ως πληροφοριοδότης των κακοποιών.



Η νεαρή, που εμφανίζεται σε φωτογραφίες μέσα στις φοιτητικές εστίες με όπλο στα χέρια, φέρεται να ενημέρωνε τον σύντροφό της και τα άλλα μέλη των συμμοριών για πιθανές επιχειρήσεις στην αστυνομία.

 

Από τις έρευνες που έγιναν στην Πολυτεχνειούπολη και στα διαμερίσματα όπου έμεναν (οικογενειακώς κάποιοι) τα μέλη των συμμοριών, η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε:

4 ΙΧ

1 πιστόλι οπλισμένο

50 φυσίγγια

1 πιστόλι

6 φυσίγγια

2 γεμιστήρες

Πτυσσόμενα γκλοπ

Σουγιά

Εργαστήριο υδροπονικής

2700 γραμμάτια κάνναβης

40 γραμμάρια κοκαΐνη

7.500 ευρώ.
Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης
 
Top