«Θέλετε αδιάφανη την εξουσία και διάτρητους τους πολίτες», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βουλή.

«Ελπίζω να με γέλασαν τα αυτιά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη δευτερολογία του στην Βουλή, για το θέμα των υποκλοπών, αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός για την ΕΥΠ.

«Καταφέρατε να με εκπλήξετε μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης, όταν είπατε ότι ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών της ΕΥΠ, αλλά δεν μπορεί να ξέρει τι κάνει και ποιον παρακολουθεί – ελπίζω τα αυτιά μου να με γέλασαν!», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Και προσέθεσε: «Μας είπατε δηλαδή ότι ο καπετάνιος του πλοίου, ο πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να γνωρίζει και είπατε πως και να θέλω να μάθω, δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό είναι πραγματικά, δηλαδή αν βγάλετε τις παρωπίδες, θα δείτε ότι δεν είναι λογικά αυτά τα πράγματα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μάλιστα, υπέβαλε στην κυβέρνηση μια πρόταση για την ΑΔΑΕ, αναφορικά με τον έλεγχο της ΕΥΠ:

«Έχουμε μια ΑΔΑΕ έχουμε επικεφαλής τον κ. Ράμμο, έναν εξαιρετικό δικαστή, ο οποίος θέτει μια νομοθετική πρόταση: όταν πρόκειται για παρακολούθηση πολιτικών, να μπορεί η ΑΔΑΕ να ξέρει και να ελέγξει την ΕΥΠ, ακόμη και τον εισαγγελέα». Και προσέθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει μία ΕΥΠ, με τέτοια υπερδύναμη, που λέτε ότι πρέπει να ισχύει για όλους η παρακολούθηση, χωρίς να υπάρχει ένας δικαστής που να μας πει ‘έχω ελέγξει και όλα έγιναν σωστά’».

«Αυτό είναι ντροπή για τους θεσμούς και για την κυβέρνησή σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να υλοποιήσει αυτή την πρόταση, δεσμευόμενος ότι το κόμμα του θα την ψηφίσει.

«Ζητώ συγγνώμη από το λαό που σας χαρακτήρισα πολιτικά πολιτισμένο»
Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης ανέβασε τους τόνους, τονίζοντας ότι, σε κοινοβούλια άλλων χωρών, όταν πρωθυπουργός ή υπουργός πιάνεται ψευδόμενος, παραιτείται.

Και αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την συμβολή της ΕΥΠ στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι «ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, ένας από τους πρωταγωνιστές στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία παρακολούθηση χρυσαυγίτη, που να βοήθησε στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής».

«Αν αυτό είναι αλήθεια, είπατε ψέματα κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η πορεία σας, σας ξκαθιστά εκτός πλαισίου» προσέθεσε, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που σας χαρακτήρισα πολιτικά πολιτισμένο, δεν είστε!».

Μάλιστα, με αρκετή δόση ειρωνείας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην δίνει υποσχέσεις στον λαό και το κόμμα του, που δεν τηρεί, λέγοντας:

«Μια υπόσχεση δώσατε στα μέλη της ΝΔ, για Εξεταστική για την περίοδο Βαρουφάκη και δεν την κάνατε ποτέ, κύριε Μητσοτάκη»…
«Θέλετε αδιάφανη την εξουσία και διάτρητους τους πολίτες»

«Έχετε μια ροπή προς την πλήρη αδιαφάνεια της εξουσίας και τον υπερσυγκεντρωτισμό», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο κ. Βαρουφάκης, για να σημειώσει χαρακτηριστικά:

«Θέλετε αδιάφανη την εξουσία και διάτρητους τους πολίτες.
»Να παρακολουθείτε όποιον θέλετε, αλλά εσείς να παίρνετε αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς ο πολίτης να γνωρίζει για τις αποφάσεις που τον αφορούν. »Δεν σας αφορά η NSA που παρακολουθούσε τον Κώστα Καραμανλή, εμένα και άλλους πολιτικούς».

Το ΜέΡΑ25, κατέληξε στη δευτερολογία του ο Γιάνης Βαρουφάκης, θέλει «να βγαίνουν όλα στο φως, θέλει διάφανη εξουσία και προστατευμένους πολίτες από θεσμούς νομικά στέρεους».


 
Top