ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ»


Η Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί, δίχως αμφιβολία, μια μελανή σελίδα και τη μεγαλύτερη τραγωδία στην Ιστορία του Ελληνισμού. Η ιστορία μας, οι ρίζες μας, οι παραδόσεις και τα έθιμα, τα λαογραφικά χαρακτηριστικά, είναι η πολιτιστική και πολιτισμική μας ταυτότητα. Στα χρόνια που συμπληρώνονται από την ολοσχερή καταστροφή, αξίζει να θυμόμαστε πως προηγήθηκαν χρόνια με σεβασμό σε θεσμούς, παραδόσεις, ανεκτίμητες ηθικές αξίες που έσβησαν μαζί με εδάφη και ανθρώπινες ζωές. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ», τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της τελετής λήξης της χορευτικής του χρονιάς, το Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 πραγματοποίησε αφιέρωμα στις Μικρασιατικές Μνήμες, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Μια παράσταση που μας γέμισε «ΘΥΜΗΣΕΣ» από μια άλλη εποχή. Η μουσικοχορευτική μας παράσταση στέφθηκε με επιτυχία με την βοήθεια και την παρουσία ανθρώπων που πάντα στηρίζουν τις προσπάθειες μας, να συνεχίσει η παράδοση, οι μνήμες της ιστορίας μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε θερμά: ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ

 τον Δήμαρχο κο Βρεττάκο Χρήστο

 την Αντιδήμαρχο κα Συράκου Σταυρούλα

 τον κο Τσιγγέρη Βασίλη

 τον Κο Βρεττάκο Παναγιώτη και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την παραχώρηση του Θεατρικού χώρου ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, αλλά και για την βοήθεια στην λειτουργία του συλλόγου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 τον Περιφερειάρχη κο Πατούλη Γιώργο

 τους Περιφερειακούς Συμβούλους, κα Βιδάλη Μαρία, κο Βοϊδονικόλα Σταύρο και κα Μπαρμπαγιάννη Ευγενεία, για την πολύτιμη οικονομική & υλική βοήθεια για να πραγματοποιηθεί αυτό το αφιέρωμα.

 τον Προέδρο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κο Μαρωνίτη Ιωάννη, για την πολύτιμη βοήθεια του στην συνεργασία του στις εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

 
Top