Ξεκίνησε το συνέδριο του Κιναλ-ΠΑΣΟΚ με Σημίτη, Βενιζέλο, Παπανδρέου, Διαμαντοπούλου. Ότι πιο παλιό, ότι πιο σάπιο, ότι πιο χρεοκοπημένο. Η επιστροφή των βαμπίρ.

Έστειλα την πεθερά μου στο συνέδριο του Πασοκ , θέλω να δω πως θα ξεμπλέξουν τωρα.

ειλικρινά τώρα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική αυτοκτονία για τον Ανδρουλάκη,
από το να καλεί στο #Συνεδριο_ΠΑΣΟΚ τον Βενιζέλο.

εκτός κι αν παίζουν τίποτις βερεσέδια και δεν τα ξέρουμε…

Θα του φωνάξουν κανένα “Νίκο γερά να φύγει η δεξιά” και θα αδειάσει η αίθουσα.
#Συνεδριο_ΠΑΣΟΚ

“αφήνουμε πίσω ότι πλήγωσε τον ελληνικό λαό ‘
Ανδρουλακηηηηηηη ακόμα σας πληρωνουμεεεεε
#Συνεδριο_ΠΑΣΟΚ

Δυστυχώς δεν μπορώ να παραβρεθω στο συνέδριο του Πασοκ γιατί θα βρίσκομαι για τριήμερο στην Μυκονο με την Κοπέλα μου. Άλλωστε ειναι ευκαιρία τωρα που θα ειναι ολοι στο συνεδριο να κυκλοφορούμε χεράκι χεράκι στο νησι χωρίς να μας δει καποιος γνωστός και να το πει στη συζυγο μου.

Ισως η πιο ξενέρωτη ομιλία Αρχηγού σε Συνέδριο, ever! #PASOK #ΠΑΣΟΚ

Ξεκίνησε το συνεδριο του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλακης δηλωσε οτι δεν δεσμεύεται απο οικονομικά συμφέροντα.
Στην πρώτη γραμμή κάθονταν Σημίτης, Βενιζέλος, Παπανδρέου.

Χαιρετισμοί εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων

Οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, καθώς δεν έλειψαν οι αιχμές μεταξύ τους αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, και εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Παύλος Μαρινάκης σήκωσε το γάντι από την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, περί «επιτελικού χάους»: «Δεν είναι χάος», αντέτεινε, «η μείωση περισσότερων από 50, φόρων, δεν είναι χάος η ψηφιακή επανάσταση που συντελείται τα τελευταία τρία χρόνια, ούτε η ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας. Δεν είναι χάος οι μεγάλες επενδύσεις που σε συνδυασμό με στοχευμένη πολιτική έχουν φέρει την ανεργία 5,5 μονάδες χαμηλότερα σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν. Δεν είναι χάος η αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας με τις φρεγάτες ‘Μπελαρά’, τα έξι ‘Ραφάλ’ αλλά και όλες τις διεθνείς συμφωνίες. Ούτε και η μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 95%, οι άνω των 14.000 διορισμοί στην εκπαίδευση μετά από 15 χρόνια, αλλά και οι συμπεριληπτικές πολιτικές που ενισχύουν περισσότερο όσους έχουν ανάγκη».

Σε επόμενο σημείο δε, του χαιρετισμού του, ο Π. Μαρινάκης διαπίστωσε: «Η συναίνεση, η συνεννόηση είναι μία άσκηση που χρειάζεται δύο, και για να υπάρξει συνεννόηση, δεν πρέπει να υπάρχει μηδενισμός». Δεν έκρυψε, βεβαίως, το μεγάλο στόχο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι μια «ισχυρή αυτοδυναμία», ωστόσο μίλησε και για άλλα που ενώνουν τα δύο κόμματα: «Ούτε εσείς ούτε εμείς διανοηθήκαμε να στήσουμε μια δικαστική σκευωρία σε βάρος των πολιτικών μας αντιπάλων […] ποτέ δεν κινητοποιήσαμε κουκουλοφόρους μάρτυρες να σπιλώσουν πρόσωπα και πολιτικούς χώρους».

Κατά συνέπεια, «για εμάς δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ του ‘Ρασπούτιν’ και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, θυμίζοντας ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος, ο Α. Λοβέρδος, ο Γ. Κουτρουμάνης, ήταν μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στο στόχαστρο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογράμμισε την «μεγάλη κοινωνική ανάγκη», όπως είπε, για «προοδευτικές, αριστερές πολιτικές», ενώ υπερασπίσθηκε τη χρησιμότητα των δημόσιων εργαλείων και κοινών αγαθών, ιδίως σε εποχές πολλαπλών κρίσεων (όπως και η σημερινή).

Και, «όταν μιλάμε για δημόσια εργαλεία, μπορεί να μιλάμε για το δημόσιο σύστημα υγείας, μπορεί να μιλάμε για μια Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Αυτή, κατά τη γνώμη μας, είναι μια βασική διαιρετική τομή ανάμεσα σε μια προοδευτική-αριστερή κατεύθυνση και σε μια συντηρητική-αυταρχική-νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι πολλαπλασιαστής του προβλήματος, των κρίσεων. Στην Ελλάδα, το 99% των αυξήσεων στη χονδρική τιμή ρεύματος περνάει στους πολίτες, η δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με μόλις 46%». Επιπλέον, «αυτός που συντονίζει τη λεηλασία κατά των εργαζομένων, κατά των νέων ανθρώπων, κατά των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», υποστήριξε ο Ν. Ηλιόπουλος. Στο θέμα δε, της ελευθερίας του Τύπου, είπε πως η κυβέρνηση Όρμπαν, μάλλον παίρνει σήμερα μαθήματα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά δίνει.

«Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, εμείς λέμε ότι η χώρα και μπορεί και πρέπει να έχει προοδευτική κυβέρνηση ήδη από την κάλπη της απλής αναλογικής», πρότεινε εν είδει πολιτικού «διά ταύτα» ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «το πολιτικό πρόβλημα της χώρας δεν έχει να κάνει με την ικανότητα της μιας ή της άλλης κυβέρνησης. Είναι πολύ βαθύτερο, έχει να κάνει με τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης, που με επίκεντρο το κέρδος, οξύνει τα λαϊκά προβλήματα, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, καταστρέφει το περιβάλλον, αφήνει τους λαούς εκτεθειμένους σε προβλήματα όπως οι πανδημίες».

Ο κ. Κατσώτης έκλεισε το χαιρετισμό του με την επισήμανση ότι «παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, το ΚΚΕ ακολουθεί πολιτική αρχών χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς».

«Μας χωρίζει η μεγάλη διαχωριστική γραμμή, της αποδοχής από εσάς, της πλήρους απόρριψης από εμάς, του μνημονιακού πλαισίου άσκησης πολιτικής», ήταν το εισαγωγικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη, που συνέχισε:

«Θα ήθελα να πιστέψω αυτό που λέτε μετά την εκλογή της νέας σας ηγεσίας, ότι δήθεν επιστρέφετε στις ρίζες σας. Οι πολιτικές σας ρίζες, αν θεωρήσουμε ότι είναι αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, μιλούσαν για ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο’, οι ίδιες αυτές ρίζες έλεγαν ‘Έξω οι βάσεις του θανάτου’». Όμως «σε ποιες ρίζες επιστρέφετε; Τις ξεριζώσατε μία προς μία» υποστήριξε επίσης και κατέληξε απευθυνόμενος προς το Συνέδριο:

«Δεν αρκούν οι διακηρύξεις περί επιστροφής ούτε η επαναφορά των συμβόλων, όταν οι πολιτικές σας επιλογές έχουν μεταλλαχθεί πλήρως»

olympia.gr

 
Top