Της Ιωάννας Υψηλάντη
Ακόμα μία ματωμένη προβοκάτσια επιχείρησαν να οργανώσουν οι Ουκρανοί, εναντίον της... Ρωσίας.
Μετά το θεατρικό σκηνικό, που στήθηκε, στον δρόμο της Μπούτσα του Κιέβου, με τους νεκρούς-δήθεν θύματα των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, που αποχώρησαν, από την περιοχή, ο επικεφαλής της Ουκρανικής προπαγάνδας Αλεξέι Αρέστοβιτς "ξαναχτύπησε".
Απέδωσε στους Ρώσους το χτύπημα με πύραυλο, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, που σκότωσε πάνω από 30 ειρηνικούς κατοίκους, οι οποίοι επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη και τραυμάτισε πάνω από 100.
Μέρες πριν, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν την εκκένωση των πόλεων Κραματόρσκ, Κονσταντίνοφσκ και Σλαβιάνσκι. Οι πολίτες άρχισαν, από το πρωί να μαζεύονται, στον σταθμό, θεωρώντας, ως πιο ασφαλή, αυτήν την επιλογή.
Μέχρι, που ο πύραυλος έπεσε μέσα στο πλήθος.
Ο Αρέστοβιτς έσπευσε πρώτος να αναρτήσει την είδηση, επισημαίνοντας ότι το χτύπημα έγινε από Ρωσικό πύραυλο "Ισκαντέρ", υποθέτοντας ότι δεν θα βρεθούν, ούτε θα φωτογραφηθούν, τα συντρίμμια του. Πράγμα, που δεν έγινε. Φωτογραφήθηκαν και αναρτήθηκαν, από τους κατοίκους, στο διαδίκτυο.
Όταν η Ρωσική πλευρά παρουσίασε την εικόνα του πυραύλου, μπροστά, στον σταθμό, ο Ζελένσκι έσπευσε να διαψεύσει τον Αρέστοβιτς και τα Ουκρανικά ΜΜΕ, λέγοντας, πως δεν είναι "Ισκαντέρ", αλλά πύραυλος "Τότσκα Ου", ρωσικής, όμως, προέλευσης. Η ανάρτηση, όμως, του Αρέστοβιτς δεν διαψεύδεται και ο Ζελένσκι έχασε την μάχη να επιρρίψει στους Ρώσους, ακόμη ένα "αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου".
Απέδειξε, απλώς, ότι το ίδιο το Ουκρανικό κράτος σκοτώνει τους πολίτες του, στο Ντονμπάς, θεωρώντας τους "φτηνό κρέας".
Από την άλλη, η Ρωσία, έχει πάψει προ πολλού να χρησιμοποιεί τέτοιους πυραύλους Σοβιετικής κατασκευής και μάλιστα τους έχει καταστρέψει, από τότε που κατασκεύασε τους πιο μοντέρνους "Ισκαντέρ" ακριβείας.
Επιπλέον ο Ρωσικός στρατός δεν επιχειρούσε στην περιοχή.
Στις φωτο, η ανάρτηση του Αρέστοβιτς, ο πύραυλος, που έπεσε στον σταθμό και αναγράφει "για τα παιδιά", καθώς και οι διαφορές, μεταξύ των δύο πυραύλων. Η "Τότσκα Ου" διαθέτει ένα φτερό, στην μέση και καταλήγει σε δύο  εξαρτήματα που μοιάζουν με κυψέλες. Στον "Ισκαντέρ", αυτά δεν υπάρχουν.



 
Top