ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

Πρόγραμμα Στήριξης ασθενή από ασθενή εθελοντή με την ίδια εμπειρία
Στήριξη ασθενή από ασθενή

Είναι γνωστό το πόσο σημαντικό είναι για έναν ασθενή που του ανακοινώνεται ότι έχει #καρκίνο_του_θυρεοειδούς να έρθει σε επαφή με έναν άλλον ασθενή που έκανε αυτή τη διαδρομή στο παρελθόν.

Όσοι έχουν περάσει από αυτό το ταξίδι και επιθυμούν να βοηθήσουν νέους ασθενείς με την ίδια πάθηση, ο ειδικός επαγγελματίας ψυχικής υγείας του Συλλόγου μας, θα τους εκπαιδεύσει κατάλληλα.

Με αυτή την εκπαίδευση θα μπορούν να προσφέρουν από το χρόνο και την εμπειρία τους ώστε να στηρίξουν άλλους ασθενείς τόσο πρακτικά όσο και συναισθηματικά.

Ο ένας στόχος του προγράμματος του Συλλόγου είναι:

- η πρακτική βοήθεια στον ασθενή που του ανακοινώνεται ότι πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς
- η συναισθηματική υποστήριξη

Βασικές Αρχές
• Ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο λαιμό για αφαίρεση του θυρεοειδή ή/και των λεμφαδένων βρίσκει μεγάλη βοήθεια και ανακούφιση τις πρώτες δύσκολες μέρες μετά την διάγνωση αλλά και μετά την επέμβαση, συζητώντας με άλλους ασθενείς που είχαν αυτή την εμπειρία στο παρελθόν και τώρα απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή.
• Στηρίζεται στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή του ασθενή με έναν εκπαιδευμένο εθελοντή που είχε την ίδια εμπειρία πριν από ένα χρονικό διάστημα.
• Η κοινή τους εμπειρία εξασφαλίζει την πραγματική κατανόηση και η εκπαίδευση καθιστά την επικοινωνία ουσιαστική.
• Ο εθελοντής αποτελεί τόσο με την παρουσία όσο και με τη στάση του ένα θετικό πρότυπο αποκατάστασης και ποιοτικής επαναδραστηριοποίησης του ασθενή.
 
Top