Την ίδια ώρα που τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σιωπούν εκκωφαντικά και έχουν πρώτο θέμα… τον Μπάμπη της Καρολάιν (γιατί άραγε;), η αποκάλυψη για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα αναφορικά με τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ και τα ψέματα που είπε από το βήμα της Βουλής προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών του Twitter, με πολλούς από αυτούς να ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι πριν 15 μέρες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν έχει ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα μεταξύ ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται εντός. Μάλιστα είχε ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση να του δώσει εάν έχει τέτοιες. Ωστόσο, από ότι φαίνεται είχε ενδείξεις ήδη από τον περασμένο Μάιο!



Με τα hashtag #μελετη_Τσιοδρα και #μητσοτακη_παραιτησου να είναι πρώτα στο twitter, οι χρήστες καταλογίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας μετά από τους πάνω από 19.000 νεκρούς από κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι όπως τονίζει ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας, η κυβέρνηση είχε στα χέρια της από τον Μάιο μελέτη του ίδιου και του Σωτήρη Τσιόδρα που ανέφερε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

Μάλιστα η μελέτη δείχνει πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες.

Πηγή: avgi.gr

 
Top