Εκ των σκληρότερων επικριτών των νέων μέτρων στις εκκλησίες, ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, κόλλησε τελικά τον ιό και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει επιδείνωση.

Πάντως ο ίδιος  αρνείται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. «Θα παραμείνει στο σπίτι του, ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή», δήλωσαν πηγές του περιβάλλοντός του.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Κοσμάς, μαζί με των Κυθήρων Σεραφείμ, κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία σε απειθαρχία των πιστών έναντι των υποδείξεων της Πολιτείας και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου.

Αμφότεροι μάλιστα κλήθηκαν στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων και παραπέμφθηκαν για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Τελικά το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου και μετά από την επίμονη στάση συγγενικών του προσώπων, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταβεί στην οικία του στο Αγρίνιο και να τον παραλάβει.

Κατά την παραλαβή του από το ασθενοφόρο υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, με τις πληροφορίες να είναι αρκετά συγκεχυμένες ως προς το τι προκάλεσε την καθυστέρηση, αλλά με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης συνέχισε να αρνείται τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Τελικά ο Σεβασμιώτατος επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου λίγο μετά τις 17:30, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις και αν κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.
 
Top